Το μισό από το κακό που γίνεται στον κόσμο γίνεται από ανθρώπους που θέλουν να αισθανθούν σπουδαίοι. Δεν έχουν την πρόθεση να κάνουν κακό. Αλλά το κακό δεν τους απασχολεί. T.S. Eliot, 1888-1965, Βρετανός ποιητής

Για το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Δημόπουλος και Σαράπης

18 Μαΐου, 2024

Με δύο Έλληνες πρωταθλητές να θέτουν υποψηφιότητα για να ανέβουν στο βάθρο των νικητών ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Ο Δημήτρης Δημόπουλος στα 44 κιλά της Ελληνορωμαϊκής και ο Δημήτρης Σαράπης στα 57 κιλά πραγματοποίησαν ολόκληρη την ημέρα εντυπωσιακή πορεία, με τους κόπους τους να ανταμείβονται. Οι δύο Έλληνες αθλητές περιμένουν στους αγώνες για το χάλκινο μετάλλιο τους αντιπάλους τους και θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να φτάσουν σε μία τεράστια ευρωπαϊκή διάκριση.

Ο Δημόπουλος πραγματοποίησε δυναμική εκκίνηση. Αρχικά αντιμετώπισε τον Εσθονό Καλιόλα και έδειξε εξ αρχής ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής. Με τεχνική υπεροχή προκρίθηκε πανηγυρικά στην φάση των «16», όπου προσέφερε φοβερό θέαμα και έντονες συγκινήσεις, αποκλείοντας με πτώση τον Ιταλό Αρμενίσε. 

Με τρομερή επιμονή, πίστη στις δυνάμεις του και αποφασιστικότητα στη συνέχεια πανηγύρισε την είσοδό του στα ημιτελικά. Μπορεί να βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Βούλγαρο Μάρκοφ, ωστόσο αντέδρασε και με καταλυτική ενέργεια σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς προκρίθηκε στα ημιτελικά με τεχνική υπεροχή. 

Στο ματς της ζώνης των μεταλλίων αντιμετώπισε τον ανεξάρτητο αθλητή Κριβοσέεβ. Σε έναν αγώνα που οι δύο αντίπαλοι έριξαν το βάρος τους στην τακτική, η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Δημόπουλος κατόρθωσε να προηγηθεί με 1-0, αλλά η αντίδραση του Κριβοσέεβ διαμόρφωσε το σκορ στο 4-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε όμως απάντηση. Μείωσε σε 4-3 και βρέθηκε μια ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον έτερο Έλληνα της κατηγορίας Νίκο Ζίνισα και τον ανεξάρτητο αθλητή Σαλία. Να σημειωθεί ότι ο Ζίνισα αποκλείστηκε επίσης από τον ανεξάρτητο αθλητή Κριβοσέεβ, ενώ νωρίτερα απέκλεισε κατά σειρά και με εμφατικό τρόπο τον Πολωνό Ζολτόβσκι και τον Ιταλό Στρίπολι.

Για το χάλκινο μετάλλιο θα παλέψει το Σάββατο (18/5) και ο Δημήτρης Σαράπης στα 57 κιλά της Ελληνορωμαϊκής. Ο Έλληνας πρωταθλητής στα προκριματικά χρειάστηκε κάτι λιγότερο από ένα λεπτό για να επικρατήσει με τεχνική υπεροχή του Ισραηλινού Ντοματιέφσκι. 

Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του πέρασε θεαματικά στα προημιτελικά και νίκησε με τεχνική υπεροχή και τον Πολωνό Ζιγκούλσκι φτάνοντας με… αέρα στην οκτάδα. Η προέλασή του συνεχίστηκε, καθώς στα προημιτελικά πρόσθεσε άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση, καθώς εκτροχίασε με 6-1 και τον Εσθονό Βααρτνού.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο οδηγήθηκε μετά τον ημιτελικό με τον ανεξάρτητο αθλητή Τίτσκιν. Ο δρόμος προς τη δόξα παραμένει ορθάνοιχτος καθώς έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πολύτιμο μετάλλιο με έναν αντίπαλο που θα προκύψει από τους δύο αγώνες που θα προηγηθούν. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι ο Ουκρανός Νασίμποφ, ο Ούγγρος Γιάκαμπ και ο Λετονός Μπορμότοβς.