Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. -Claude Levi-Strauss, 1908 - 2009, Γάλλος ανθρωπολόγος

Γείτονες κατηγορούν την Κέιτ Μπλάνσετ για ηχορύπανση

29 Φεβρουαρίου, 2024

Γείτονες κατηγορούν τη βραβευμένη με δυο Όσκαρ ηθοποιό Κέιτ Μπλάνσετ (Cate Blanchett) ότι κατάστρεψε τις οικογενειακές διακοπές τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων με τον θόρυβο από την οικοδομή του ακινήτου που διαθέτει στη γραφική πόλη Mawgan Porth στην Βόρεια Κορνουάλη.

Η ηθοποιός και ο σύζυγός της θεατρικός συγγραφέας ‘Αντριου ‘Απτον (Andrew Upton) αγόρασαν το εξοχικό σπίτι το 2020 έναντι 1,8 εκατ. ευρώ. Πλέον η αρχική κατασκευή έχει κατεδαφιστεί για να δημιουργηθεί ένα οικολογικό σπίτι πέντε υπνοδωματίων, μετά τη χορήγηση σχετικής πολεοδομικής άδειας το 2022.

Η ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας στην περιοχή, Karen Burgess, υποστήριξε ότι υπήρξε «ολική αδιαφορία» για τον θόρυβο που «κατέστρεψε τις οικογενειακές διακοπές» των πελατών της πέρυσι, ανέφερε το Cornwall Live.

Έγραψε σε μια ένσταση που κατέθεσε στο συμβούλιο της Κορνουάλης τον Ιανουάριο ότι «οι απώλειες ξεπερνούν τις 60.000 λίρες».