Στην πολιτική, ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος- Harold Macmillian

Γ. Χατζής, πρ. ΠΟΞ: Την αδυναμία της Πολιτείας να ελέγχξει τη λειτουργία των βραχυχρόνιων μισθώσεων, δεν θα την πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος

12 Απριλίου, 2024

«Τα αρνητικά αποτελέσματα της αδυναμίας ή της απροθυμίας της Πολιτείας να θεσπίσει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, δεν θα τα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Χατζής, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, σχετικά με την συνεισφορά των ξενοδοχείων στις ανάγκες της πόλης, λόγω του αυξημένου τουρισμού. Ο κ. Χατζής σημείωσε ότι είναι η εύκολη λύση να επωμιστούν νέα πρόσθετα βάρη τα ξενοδοχεία, ως τα συνήθη υποζύγια, ωστόσο τόνισε ότι αυτό «θα μας βρει απέναντι». 
Αν θέλουμε να περιοριστούν οι συνέπειες που προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη λειτουργία της συγκεκριμένης δραστηριότητας, η λύση δεν είναι η επιβολή νέων φορών και τελών στην νόμιμη τουριστική δραστηριότητα, υπογραμμίζει ο κ. Χατζής.

Αν κάποιος δήμος θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά, μπορεί και πρέπει να ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία να εκδώσουν την προβλεπόμενη στην παράγραφο 8 του άρθρου 111 του ν.4446/2016 ΚΥΑ και να θεσπίσουν με βάση αυτή περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση.
Και σε μια τέτοια προσπάθεια θα μας βρει συμμάχους, καταλήγει ο κ. Χατζής.