Ένα δοχείο δημιουργείται από έναν σβόλο πηλού με προσεκτική δουλειά, αλλά είναι το κενό μέσα στο δοχείο που το κάνει χρήσιμο. - Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

Γ. Μώραλης: “Τιμητικό” για τον Πειραιά η διεξαγωγή Παραολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ στο ΣΕΦ

29 Νοεμβρίου, 2023

“Τιμητική και σημαντική” χαρακτήρισε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, τη φιλοξενία ενός από τα τέσσερα Παραολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ, τον Ιούλιο, στον Πειραιά, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

Η αθλητική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου 2024, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ τα υπόλοιπα τρία τουρνουά θα γίνουν στην Ισπανία (Βαλένθια), στη Λετονία (Ρίγα) και στο Πουέρτο Ρίκο (Σαν Χουάν).

 

«Η φιλοξενία του Παραολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στον Πειραιά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, είναι άκρως τιμητική και σημαντική για την πόλη μας. Ο Πειραιάς για ακόμα μια φορά θα υποδεχθεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα προσφέρει μοναδικές στιγμές και μια συναρπαστική εμπειρία στους φίλους του μπάσκετ και όχι μόνο. Μετά τη διεξαγωγή του Super Cup τον περασμένο Αύγουστο στο Στάδιο ”Γ.Καραϊσκάκης” όπου τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού ήταν στραμμένα στην πόλη μας, ο Πειραιάς γίνεται ξανά το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος αυτήν την φορά για το μπάσκετ, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα», τόνισε σε δήλωση του ο δήμαρχος Πειραιά.

 

Μάλιστα, ο κ. Μώραλης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Πειραιάς, «θα προβληθεί παγκοσμίως, θα ενισχύσει το κύρος και την αναγνωρισιμότητά του, θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο τουρισμού και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά του». «Η πόλη μας τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει ή να φιλοξενήσει με επιτυχία κορυφαία αθλητικά events και αυτό θα πράξει και με το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στο ΣΕΦ» προσέθεσε.

 

Ο δήμαρχος Πειραιά, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την υποβολή και υποστήριξη της πρότασης, καθώς και την πρόεδρο του ΣΕΦ για τη θετική της συμβολή, ενώ υποσχέθηκε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια φιλοξενία του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ το ερχόμενο καλοκαίρι, ευχόμενος η εθνική Ελλάδας να εξασφαλίσει, μέσω του Πειραιά, τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.