Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ θα ψάλουν την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος

15 Απριλίου, 2024

Τον Κανόνα και τα ψαλλόμενα στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα ψάλουν και φέτος δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πρόκειται για το γυναίκειο Βυζαντινό (φωνητικό) σύνολο «Ευ νεάνιδες», του Εργαστηρίου Ποιητικής, αλλά και φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ.

Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου θα τελεστεί Προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του πρωτοψάλτη, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γεωργίου Πατρώνα.

Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Δεξιό Αναλόγιο θα είναι: Ερμηνευτής-Πρωτοψάλτης ο Γεώργιος Πατρώνας, Λαμπαδάριος ο Ελευθέριος Καρέτσος, Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», ενώ στο Αριστερό Αναλόγιο θα είναι: το Γυναικείο Φωνητικό Βυζαντινό σύνολο «Ευ νεάνιδες» και οι φοιτήτριες του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική».

*Πηγή φωτογραφίας: ΠΑΜΑΚ