Σε μια ιεραρχία, κάθε μέλος τείνει να ανέλθει μέχρι το επίπεδο της ανικανότητάς του. - Laurence J.Peter, 1919-1990, Καναδός συγγραφέας και εκπαιδευτικός

Φιντάν προς Μπλίνκεν: Να αποτραπούν η στοχοποιήση αμάχων από το Ισραήλ και ο εκτοπισμός των ανθρώπων στη Γάζα

6 Νοεμβρίου, 2023

Διπλωματικές πηγές στην ‘Αγκυρα ανέφεραν ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Xακάν Φιντάν επισήμανε στον Αμερικανό ομόλογό του ‘Αντονι Μπλίνκεν ότι θα πρέπει να αποτραπούν η στοχοποίηση αμάχων από το Ισραήλ και ο εκτοπισμός των ανθρώπων στη Γάζα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να κηρυχθεί επειγόντως πλήρης κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι συμφωνούν για την προστασία των αμάχων και τη διασφάλιση της συνεχούς και απρόσκοπτης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Στη σημερινή συνάντηση τονίστηκε επίσης η ανάγκη να εργαστούμε από κοινού για τη λύση των δύο κρατών», σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι οι βομβαρδισμοί πολιτικών στόχων και η καταστροφή υποδομών στη Γάζα είναι απαράδεκτοι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και η διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας.