Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων. ~Αριστοτέλης | (Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος ) | 384-322 π.Χ.

Εως τα τέλη Μαρτίου η έγκριση εξαγοράς της Εβερτον

29 Φεβρουαρίου, 2024

Τις επόμενες εβδομάδες και έως τα τέλη Μαρτίου η αγγλική λίγκα αναμένεται να ολοκληρώσει την εξέταση και να εγκρίνει την προτεινόμενη εξαγορά της Εβερτον από την «777 Partners», όπως εκτίμησε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της λίγκας, Ρίτσαρντ Μάστερς. Να σημειωθεί πως η πώληση της αγγλικής ομάδας έχει «παγώσει» από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο με έδρα το Μαϊάμι δεν είχε παράσχει ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις.

 Η αρχή χρηματοοικονομικής συμπεριφοράς της Βρετανίας (FCA) υπέβαλε το αίτημά της στους «777 Partners» και η εταιρεία έδωσε τελικά τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία. Η εταιρία των ΗΠΑ είχε συμφωνήσει από το Σεπτέμβριο με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Φαρχάντ Μοσίρι, στην αγορά της ιδιοκτησίας έναντι 650 εκατ. ευρώ. Οι «777 Partners» έχουν μια σειρά από συλλόγους στο χαρτοφυλάκιό τους, συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής Τζένοα και της βελγικής Σταντάρ Λιέγης, ενώ έχουν επίσης μερίδια στη Σεβίλη και στην αυστραλιανή Μέλμπουρν Βίκτορι.
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ