Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών - Vilfredo Pareto

Euro 2024-Η μεγάλη μάχη των εταιρειών και η πρώτη…νίκη της Nike

31 Μαΐου, 2024

 H Nike έχει σημειώσει τη δική της νίκη πριν ξεκινήσει (14 Ιουνίου) το Εuro 2024, η κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων στην Ευρώπη, στην οποία θα συμμετάσχουν 24 ομάδες χωρισμένες σε έξι ομίλους των τεσσάρων και  θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου. 
 Τις 24 ομάδες «ντύνουν» έξι εταιρείες: Adidas, Hummel, Joma, Puma, Macron και Nike, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketingregistrado. 

 Η αμερικάνικη εταιρεία (Nike) είναι αυτή που θα έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Euro, ντύνοντας  συνολικά εννέα ομάδες, αυτές της Γαλλίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας.

 Η εταιρεία με τις τρεις ρίγες (Adidas) θα έχει έξι ομάδες: Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σκωτία, Βέλγιο και Ουγγαρία. Αξιοσημείωτο είναι ότι, Γερμανία και Adidas θα «χωρίσουν» τους δρόμους τους από το 2027.

 Από την πλευρά της, η γερμανική εταιρεία, Puma, θα παρουσιαστεί σε τέσσερις εθνικές ομάδες, Ελβετία, Αυστρία, Τσεχία και Σερβία.

 Στη συνέχεια,  η ιταλική εταιρεία Macron, θα «ντύσει» την Αλβανία και τη Γεωργία, η ισπανική εταιρεία  Joma, θα έχει τον ίδιο αριθμό ομάδων, με Ουκρανία και Ρουμανία, ενώ η  Hummel είναι η μόνη εταιρεία σε αυτή τη λίστα που θα ντύσει μόνο μία ομάδα στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 
 Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1923 και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τελικά μετέφεραν την έδρα τους στη Δανία,  ντύνοντας την εθνική ομάδα της  Σκανδιναβικής χώρας.
 

 Α. Βαζογιάννης