Ο κόσμος και το σύμπαν είναι ένα εξαιρετικά όμορφο μέρος και όσο περισσότερο κατανοούμε για αυτό, τόσο πιο όμορφο γίνεται - Ρίτσαρντ Ντόκινς

Ερντογάν: Δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τους γείτονες μας

29 Νοεμβρίου, 2023

Δηλώσεις για την επικειμένη επίσκεψή του στην Ελλάδα έκανε, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ΑΚΡ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εφαρμόζουμε με επιτυχία τη στρατηγική μας για την αύξηση του αριθμού των φίλων μας και τη μείωση του αριθμού των αντιπάλων μας στην εξωτερική πολιτική» δήλωσε.

«Δεν βλέπουμε τη διπλωματία ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, όπου η μία πλευρά χάνει και η άλλη κερδίζει», ανέφερε, για να προσθέσει ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία, με την οποία λαμβάνει σάρκα και οστά η αρχή του να βγαίνουν όλοι κερδισμένοι, kazan-kazan (από το αντίστοιχο αγγλικό win-win), όπως είπε με τη χαρακτηριστική φράση που συνηθίζει να χρησιμοποιεί.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, ιδίως με τους γείτονές μας» είπε ακόμη, τονίζοντας πως «αυτή είναι και η προσέγγισή μας στην επίσκεψη της 7ης Δεκεμβρίου στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας την αναφορά του στα ελληνοτουρκικά, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Είχαμε τις διαφωνίες μας χθες και τις έχουμε και σήμερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο. Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας. Εύχομαι η επίσκεψη αυτή να συμβάλει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας».

του ανταποκριτή μας Γ. Μανδαλίδη