Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το τραπεζικό και το νομισματικό μας σύστημα, γιατί αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί.Henry Ford, 1863-1947, Αμερικανός βιομήχανος

Εργαζόμαστε για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο επιχειρείν

«Η επίτευξη της έμφυλης ισότητας δεν εξαρτάται μόνο από την ισχύ των επιχειρημάτων μας και της λογικής, αλλά απαιτεί και τη θετική αντιμετώπιση από όλους τους εμπλεκόμενους: τις επιχειρήσεις, τους φορείς και το κράτος». 

Αυτό σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Εφραίμογλου κατά την ομιλία της  στο Μost Powerful Women Summit of Greece 2024, του Fortune Greece, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε, ακόμη, ότι η νέα εποχή περιλαμβάνει πολλές προκλήσεις. «Για την αντιμετώπιση αυτών τον προκλήσεων εμείς ως  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και ως Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συστηματικά» σημείωσε και προσέθεσε:

«Εργαζόμαστε για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της αύξησης της συμμετοχής των γυναικών στο επιχειρείν, σε τομείς που θα καθορίσουν το μέλλον, με επίκεντρο την καινοτομία και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Εστιάζουμε, επίσης, στην παροχή πρακτικής καθοδήγησης στις επιχειρήσεις -ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες- για να προωθήσουν την πολυμορφία των φύλων και την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια.

Επενδύουμε στη στήριξη γυναικείων καινοτόμων ομάδων, μέσω της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ, παρέχοντας χώρο, εξοπλισμό, συμβουλευτικές υπηρεσίες και συμμετοχή σε δράσεις δικτύωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε συνεργασία με την Microsoft υλοποιούμε την πρωτοβουλία “Empowering Women 45+” – ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων και συμβουλευτικής, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών επανένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας, καθώς και την ενδυνάμωσή τους.

Εκπαιδεύουμε χιλιάδες άνεργες γυναίκες σε επαγγέλματα του μέλλοντος, σε κλάδους, που οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται, όπως η πράσινη ενέργεια, τα χρηματοικονομικά και οι νέες τεχνολογίες.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα γιατί εάν στο σημερινό phygital περιβάλλον αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα θα έχουμε μια πιο δυναμική και ανθεκτική οικονομία, μια πιο δίκαιη, βιώσιμη και ευημερούσα κοινωνία».