Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής, για να φωτιστεί αμέσως άπλετα. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Επιθετικός ο….«ιός των εθνικών ομάδων», ο κατάλογος των 20 «θυμάτων»

20 Νοεμβρίου, 2023

 Ιδιαίτερα…επιθετικός παρουσιάζεται ο «ιός» των εθνικών ομάδων σε αυτό το διεθνές διάλειμμα, δύσκολο για τους συλλόγους, αφού μερικά από τα κορυφαία αστέρια, επιστρέφουν τραυματίες.
 Ενώ υπάρχουν αγώνες  στην Ευρώπη έως αύριο (21/11) το βράδυ και στη Νόια Αμερική  μέχρι την  Τετάρτη τα ξημερώματα, ο κατάλογος των τραυματιών είναι πολύ μεγάλος:  Γκάβι, Καμαβινγκά, Ζαίρ-Εμερί, Βινίσιους, Ογιαθάμπαλ,  Τερ Στέγκεν, Μαντί, Μουρικί, Οκάμπος, Χάαλαντ, Ονάνα , Ράσφορντ, Μπάουεν, ΜακΚένι,  Aντόνιο, Μπαστόνι, Μιρέτι, Βικάριο, Έρικσεν και Οτσόα. Κάποιοι περισσότερο σοβαρά, όπως η περίπτωση του Γκάβι  άλλοι, πολύ λιγότερο, όπως ο Χάαλαντ. 
 Επίσης, σε προηγούμενα ματς, παίκτες όπως οι Ντάνι Όλμο, Ασένσιο και Νεϊμάρ, τραυματίστηκαν επίσης.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαρτσελόνα: Ρήξη χιαστού και μηνίσκου ο Γκάβι, εκτός για 6-8 μήνες (ps)

 «Σε κάθε περίπτωση, οι προπονητές σταυρώνουν τα δάχτυλά τους κάθε φορά που οι παίκτες τους φεύγουν με τις εθνικές ομάδες για να επιστρέψουν με ασφάλεια, κάτι που περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο», αναφέρει σχετικά η ισπανική εφημερίδα «AS». 

 «Το θέμα συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό και η UEFA και η FIFA είχαν ήδη λάβει μέτρα πριν συμβεί ξανά αυτή η διαδοχή τραυματισμών, αλλάζοντας τους κανόνες από το 2024», σημειώνει κια συνεχίζει: «Μάλιστα, από την επόμενη προκριματική φάση, αυτή του Μουντιάλ του 2026, οι όμιλοι θα είναι πιο σύντομοι και θα υπάρχουν λιγότεροι αγώνες. Θα υπάρχουν 12 όμιλοι των τεσσάρων ή πέντε ομάδων. Ο πρώτος θα προκριθεί απευθείας και οι δεύτεροι -πέρα από τους τέσσερις καλύτερους της βαθμολογίας του Nations League- θα πάνε στα play-off.» 
 

 A. Bαζογιάννης