Είναι άσκοπο για το πρόβατο να περνάει αποφάσεις υπέρ της χορτοφαγίας, όσο ο λύκος εξακολουθεί να έχει διαφορετική γνώμη. William Ralph Inge, 1860-1954, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός

Επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Τισουντάλι

28 Ιουλίου, 2024

Στον ΠΑΟΚ, για την επόμενη τριετία, ανήκει επίσημα ο Ταρίκ Τισουντάλι. Ο Μαροκινός εξτρέμ, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή (26/7) στη Θεσσαλονίκη, αφού υποβλήθηκε σε όλες τις απαιτούμενες, για τη δέσμευσή του με τον «Δικέφαλο», διαδικασίες, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο και ανακοινώθηκε σήμερα από τους «ασπρόμαυρους».

Για τη μεταγραφή του οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέφεραν:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ταρίκ Τισουντάλι από τη Γάνδη. Ο Μαροκινός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Δικέφαλο για 2+1 χρόνια και θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 34.

Ο Ταρίκ Τισουντάλι γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1993 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και έχει καταγωγή από το Μαρόκο. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες των Ντόορ Βίλσκραχτ Στερκ, Γιανγκ Μπόις και Άργκον.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2014 στην Telstar, όπου κατέγραψε 76 συμμετοχές, σημειώνοντας 22 γκολ και δίνοντας 15 ασίστ. Τον Ιούλιο του 2016 η Le Havre τον έκανε δικό της. Στη Χάβρη έμεινε για έξι μήνες πριν φύγει δανεικός σε Cambuur, Venlo και De Graafschap.
Κατά το διάστημα του δανεισμού του κατέγραψε συνολικά 56 συμμετοχές, 18 γκολ και 9 ασίστ.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Beerschot. Στην Αμβέρσα ο Τισουντάλι έμεινε για τρεις σεζόν, όπου κατέγραψε συνολικά 78 συμμετοχές, σημείωσε 20 τέρματα και μοίρασε 13 ασίστ. 

Το 2021 έγινε κάτοικος Γάνδης για λογαριασμό της KAA Gent. Ο Μαροκινός επιθετικός έγινε βασικό γρανάζι των Βουβαλιών μετρώντας 135 συμμετοχές, σημειώνοντας 56 γκολ και μοιράζοντας 28 ασίστ.Σε διεθνές επίπεδο, ο Τισουντάλι εκπροσωπεί την εθνική ομάδα του Μαρόκου, έχοντας συμμετάσχει σε 14 αγώνες και σημειώσει 2 γκολ.

Ο Τισουντάλι ήταν ο εκλεκτός των ανθρώπων του Δικεφάλου για την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο Μαροκινός έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 2+1 χρόνια! Καλώς ήρθες Ταρίκ!».

ΡΟΥΛΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ