Η Επιθυμία, όταν νομίζουμε ότι θα υλοποιηθεί, λέγεται Ελπίδα. Το ίδιο, αλλά χωρίς να νομίζουμε κάτι τέτοιο, λέγεται Απελπισία. Thomas Hobbes, 1588-1679, Άγγλος φιλόσοφος.

Εντός 2024 η δημοπράτηση για την επέκταση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας

1 Ιουλίου, 2024

Τη δέσμευση πως η δημοπράτηση για την επέκταση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, θα προχωρήσει έως το τέλος του 2024, μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Πράσινο Ταμείο, ανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. 

    Ο κ.Αγγελούδης, κάνοντας ένα μίνι – απολογισμό των τελευταίων ημερών, στάθηκε στην υπογραφή της σύμβασης για την αξιοποίηση των πρώην Στάβλων Παπάφη, όπως επίσης στις κανονιστικές που προχωρά η δημοτική αρχή για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, για την ευταξία του παραλιακού μετώπου από πλανόδιους μικροπωλητές και ηχορύπανση, αλλά και την εφαρμογή του ωραρίου της φορτοεκφόρτωσης.

    Ο δήμαρχος είπε πως τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το 13ο ΚΑΠΗ στην ‘Ανω Πόλη, ενώ θα εγκαινιαστούν δύο νέα δημοτικά ιατρεία και μια καινούρια συμβουλευτική δομή για τη νεανική παραβατικότητα. Στάθηκε στη δημιουργία ελεύθερων χώρων στάθμευσης στην Αγίου Δημητρίου και πλησίον του πάρκου του Αγίου Θεράποντος, όπως επίσης στον καθαρισμό του Θερμαϊκού λέγοντας πως μετά από συνεννόηση με το ΥΜΑ-Θ, όπου παραμένει η ευθύνη, ο καθαρισμός του παράκτιου μετώπου θα γίνεται έξι μέρες την εβδομάδα.

    Στη διάρκεια των ανακοινώσεων του ο κ.Αγγελούδης, έκανε αναφορά στη διοργάνωση του EuroPride υπογραμμίζοντας πως η Θεσσαλονίκη απέδειξε πως είναι «πολύχρωμη, ανεκτική, φιλική και δημοκρατική».
 
Αντιπαράθεση Αγγελούδη – Ζέρβα για το κτίριο Labbatoir

    Την «έξοδο» της εταιρείας Cisco από το κτίριο Labbatoir, που βρίσκεται στην περιοχή των Σφαγείων, έδειξε ο κ.Αγγελούδης λέγοντας πως «τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είχε την χρήση την οποία όλοι προσδοκούσαμε».

    Ο κ.Αγγελούδης απευθυνόμενος προς τον πρώην δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, είπε πως «δεν ζητήθηκε ούτε ένα ευρώ από αυτά που ήσασταν υποχρεωμένοι να λάβετε» και πως από την εταιρεία δεν πληρώθηκαν λογαριασμοί φυσικού αερίου και ρεύματος δεκάδων χιλιάδων ευρώ. «Καταφέραμε μετά από οχλήσεις και συναντήσεις και μπήκαν στα ταμεία του δήμου 100.000 ευρώ. Τα διεκδικήσαμε τα χρήματα για να μπορέσουμε να τα πάρουμε», είπε και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις για τη νέα χρήση του εμβληματικού αυτού χώρου.

    Στη δική του τοποθέτηση ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Ζέρβας, απάντησε πως «δεν θα ήθελα να είμαι αυτός που διώχνει έναν τέτοιο κολοσσό από τη Θεσσαλονίκη, βγάζοντας την πόλη από τον χάρτη της καινοτομίας και της εξέλιξης» και πως η σύμβαση που υπέγραψε η διοίκησή του ήταν για τέσσερα χρόνια για να μη δεσμευτεί μια πιθανή, διαφορετική, διοίκηση. 

    «Το 2019 που ανέλαβα, το κτίριο, ήταν εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια. ‘Εσταζε, έμπαζε και οι εκδηλώσεις που γινόταν εκεί ήταν ανάγνωσης ποίησης, Έχουμε υψηλότερες φιλοδοξίες να μη διαβάζετε ποίηση σε 10 άτομα αλλά να είναι κυψέλη τεχνολογίας, πολιτισμού», συμπλήρωσε ο κ.Ζέρβας καλώντας τον κ.Αγγελούδη να ανατρέξει και σε δικές του επιστολές αναφορικά με τους απλήρωτους λογαριασμούς.

    Στη δική του τοποθέτηση για το Labattoir και την απόσυρση της Cisco ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Πέγκας, ανέφερε πως «πουθενά δεν πέτυχε αυτό το μοντέλο συνεργασίας και λογικά είμαστε εδώ για να συζητήσουμε άλλη ωφέλιμη χρήση. Να ενημερωθούμε ποιος πλήρωσε τις 100.000 ευρώ».
Α.Καρ.