Ένα από τα δείγματα ηγετικής ικανότητας είναι η δυνατότητα να αναγνωρίζεις ένα πρόβλημα προτού γίνει επείγουσα κατάσταση. Arnold H. Glasow, 1905-1998, Αμερικανός γνωμικογράφος

Ενημερωτική δράση ΓΣΕΕ/ΕΚΘ για απεργία 17ης Απριλίου

1 Απριλίου, 2024

Ενημερωτική δράση πραγματοποίησαν, σήμερα, στην πλατεία Αριστοτέλους η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ, ενόψει της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 17 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης μοιράστηκε έντυπο υλικό με τα αιτήματα της κινητοποίησης. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, τράβηξε θεατρικό δρώμενο με δύο ηθοποιούς, με τον έναν να συμβολίζει την «ακρίβεια» ανεβασμένη σε ξυλοπόδαρα και να κρατά αλυσοδεμένο τον άλλον, τον «μισθό», που προσπαθεί, αλλά αδυνατεί να ελευθερωθεί.

«Όπως λέμε και στο κεντρικό μας σύνθημα, η ακρίβεια είναι στο Θεό και οι μισθοί στα Τάρταρα» είπε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, επισημαίνοντας ότι η ΓΣΕΕ είχε προτείνει κατώτατο μισθό, εναρμονισμένο τουλάχιστον με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, στα 908 ευρώ.

«Εμπαιγμό» και «ασέβεια» προς τον κόσμο της εργασίας, με βάση το κόστος ζωής, χαρακτήρισε την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος, αναδεικνύοντας το αίτημα για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και εξέφρασε την συμπαράστασή του εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ ψήφισμα με τα αιτήματα της απεργίας έχει σταλεί σε όλους τους δήμους του νομού και στην ΠΚ Μακεδονιας.

Το απόγευμα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος, ενώ αύριο, στις 11πμ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ.

[φωτογραφία αρχείου]