Άμιλλα είναι η τάση να φτάσει κανείς τον άλλον, που τον θαυμάζει, ή και να τον ξεπεράσει, χωρίς να αισθάνεται φθόνο, αν ο άλλος τον ξεπερνάει. Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ. Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Εμπορικά και σχολεία θα είναι κλειστά τις επόμενες μέρες στο Μπέλγκοροντ – Κατασβέστηκε η πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου

16 Μαρτίου, 2024

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, που αποτελεί στόχο επίμονων επιθέσεων από τη γειτονική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο τις επόμενες ημέρες των εμπορικών κέντρων και των σχολείων στην πόλη Μπέλγκοροντ, πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο πετρελαίου – 2 νεκροί στο Μπέλγκοροντ
Η FSB συνέλαβε Ρώσο που κατηγορείται για σχεδιασμό επίθεσης σε σιδηροδρομικό κόμβο για λογαριασμό της Ουκρανίας

 

“Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, αποφασίσαμε πως τα εμπορικά κέντρα” του Μπέλγκοροντ θα είναι κλειστά (αύριο) Κυριακή και τη Δευτέρα, δήλωσε ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, που είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον θάνατο δύο αμάχων στα πλήγματα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν επίσης κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη στην πόλη, καθώς και σε οκτώ άλλες περιοχές της περιφέρειας, διευκρίνισε.

Στο μεταξύ, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν πως η φωτιά που προκλήθηκε από ουκρανικό πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο διυλιστήριο πετρελαίου της Σιρζάν στη Ρωσία έχει κατασβεστεί, πέντε και πλέον ώρες αφότου αναφέρθηκε για πρώτη φορά η εκδήλωσή της.

Η έκταση των ζημιών και η επίπτωση στην παραγωγή δεν είναι σαφείς.

Το διυλιστήριο της Σιζράν, που βρίσκεται στην περιφέρεια Σαμάρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, είναι ένα από τα πολλά διυλιστήρια που έπληξε η Ουκρανία αυτήν την εβδομάδα.

 

ΒΧ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ