Είμαστε σε μια κοινωνία που οι πίτσες φτάνουν πιο γρήγορα από την αστυνομία. - Claude Chabrol

Ελληνική Λύση: Δεν νοείται να μιλάς για ιδιωτικά ΑΕΙ όταν πρωτίστως δεν έχεις φέρει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τη δημόσια παιδεία

25 Φεβρουαρίου, 2024

«Με έναν ορυμαγδό ανακριβειών και ψευδολογίας, ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί να δικαιολογήσει την επικίνδυνη πρόθεση της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η οποία ανοίγει την κερκόπορτα τόσο στα “οικονομικά συμφέροντα” όσο και στην Τουρκία» σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «ο κ. Πιερρακάκης μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την Κύπρο, αποκρύπτοντας όμως ότι εκεί προηγήθηκε πολυετής διαβούλευση και τα πάντα έγιναν σύννομα, χωρίς να παραβιαστεί το Σύνταγμα. Σε αντίθεση με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Για την Ελληνική Λύση, «δεν νοείται να μιλάς για ιδιωτικά ΑΕΙ, όταν πρωτίστως δεν έχεις φέρει σε ένα -τουλάχιστον- ικανοποιητικό επίπεδο την δημόσια, ανώτατη και ανώτερη παιδεία». «Πώς όμως μπορεί μία κυβέρνηση να εξασφαλίσει “υψηλό επίπεδο” στις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όταν η ίδια και οι προηγούμενες τις έχουν μετατρέψει σε κομματική δεξαμενή στελεχών;», ρωτά η Ελληνική Λύση.

Θ. Αξελός