Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, ίσως δεν είναι πρόβλημα, αλλά ένα δεδομένο που δεν χρειάζεται να λυθεί, αλλά να αντιμετωπισθεί με τον καιρό. Σιμόν Πέρεζ, 1923- , Ισραηλινός πολιτικός.

Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος κατηγορούμενος για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

15 Νοεμβρίου, 2023

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νεα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Αύγουστο αφέθηκε 35χρονος οπαδός.

Ο κατηγορούμενος, που η παρουσία στα γεγονότα που κατέληξαν στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη προέκυψε από την ανάλυση βίντεο, απολογήθηκε για τα αδικήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της βιαιοπραγίας (αδίκημα του αθλητικού νόμου) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης και της υποχρεωτικής παρουσίας στο ΑΤ της περιοχής του όταν υπάρχει αγώνας. Ο 35χρονος είναι κρατούμενος για άλλη υπόθεση επεισοδίων σε επαρχιακή πόλη, για την οποία έχει καταδικαστεί.

Από τον έλεγχο DNA του κατηγορούμενου φαίνεται να προέκυψε πως σε μαχαίρι στο οποίο εντοπίστηκε γενετικό υλικό του Κατσούρη, εντοπίστηκε και δικό του υλικό. Το στοιχείο θα αξιολογηθεί από την ανακρίτρια η οποία και θα κρίνει αν ο κατηγορούμενος θα πρέπει να επανέλθει ενώπιον της σε σχέση με τον θάνατο του φιλάθλου της ΑΕΚ.