Μη φοβάσαι να κάνεις ένα μεγάλο άλμα. Δεν μπορείς να περάσεις ένα χάσμα με μικρά πηδηματάκια. David Lloyd George, 1863-1945, Βρετανός Πρωθυπουργός

ΕΛΑΣ: Ανακοίνωση σχετικά με τον αποκλεισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

26 Απριλίου, 2024

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τον αποκλεισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα, στο γραφείο του, από ομάδα φοιτητών, αναφέρονται τα εξής:

   «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, υπήρξε συγκέντρωση – διαμαρτυρία περίπου 100 ατόμων έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών.

   Τα άτομα παρέμειναν εξωτερικά του χώρου έως την 17:50΄ώρα της ιδίας, όπου αποχώρησαν από το σημείο, αναγράφοντας σχετικά συνθήματα στον τοίχο του κτηρίου με σπρέι.

   Κατά την εξέλιξη της προαναφερόμενης συγκέντρωσης υπήρχε συνεχής επικοινωνία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου χωρίς ουδέποτε να ζητηθεί η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων».