Το πιο άσχημο παιχνίδι που μπορεί να παίξει σε κάποιον η μοίρα, είναι να του δώσει λίγες ικανότητες και μεγάλη φιλοσοφία. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Έκθεση για τα κοσμήματα του hip-hop στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

15 Μαρτίου, 2024

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη θα αναδείξει ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα κοσμήματα της ραπ στην επερχόμενη έκθεση «Ice Cold: An Exhibition of Hip-Hop Jewelry».

Η έκθεση θα περιλαμβάνει το στέμμα του Slick Rick, το μενταγιόν Roc-A-Fella με διαμάντια του JAY-Z και το μενταγιόν της Nicki Minaj και περισσότερα κοσμήματα από τις συλλογές των Erykah Badu, A $ AP Rocky, Joey Bada $ $ , A $ AP Ferg και Tyler, the Creator.

«Με αφορμή τον εορτασμό της 50ης επετείου του hip-hop ως παγκόσμιου φαινόμενου στη Νέα Υόρκη, η έκθεση “Ice Cold” θα τονίσει την εξέλιξη των κοσμημάτων στο hip-hop τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, ξεκινώντας με μεγάλες χρυσές αλυσίδες που αγκάλιασαν οι πρωτοπόροι της ραπ τη δεκαετία του 1980, περνώντας στη δεκαετία του 1990, όταν οι emcees έγιναν μεγιστάνες επιχειρήσεων και φόρεσαν μενταγιόν με τα σήματα δισκογραφικών εταιρειών που αστράφτουν με διαμάντια και πλατίνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μουσείου για την έκθεση.