Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Εξοπλισμό πυροπροστασίας παρέδωσε η ΠΚΜ στους αρμόδιους φορείς

27 Μαΐου, 2024

Εξοπλισμό πυροπροστασίας παρέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πυροσβεστική, την 2η ΕΜΑΚ και σε εθελοντικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα δόθηκε ένα όχημα για την αντιπυρική προστασία μαζί με γεννήτρια ενώ συνολικά παραδόθηκαν διακόσιες σκηνές σε εθελοντικές οργανώσεις και στο εθνικό σύστημα υγείας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στο έργο της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ που, όπως είπε, διαθέτουν υψηλό επίπεδο στελεχών, γνώση του αντικειμένου, άμεση αντίδραση και καλή συνεργασία. Χαρακτήρισε επίσης σπουδαία την προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων, για τις οποίες τόνισε ότι χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε η Περιφέρεια να ανταποκριθεί στα γεγονότα της αντιπυρικής περιόδου, σε πλημμυρικά φαινόμενα ή σε άλλες καταστροφές όλα αυτά τα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να αξιοποιεί ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την προμήθεια μέσων πολιτικής προστασίας ενώ γνωστοποίησε ότι διασφαλίστηκαν πόροι άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα χρόνια μέσω του νέου ΕΣΠΑ για την πολιτική προστασία στην Κεντρική Μακεδονία.

Π.Γ.