Αν ο Βρετανικός στρατός αποβιβαστεί στην Ευρώπη, θα βάλω την αστυνομία του Βελγίου να τον συλλάβει. Otto von Bismarck, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος.

Εξιχνιάστηκαν 10 υποθέσεις διαρρήξεων σε περιοχές της Πιερίας και Λάρισας

4 Μαΐου, 2024

Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάστηκαν συνολικά δέκα διαρρήξεις σπιτιών, που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως τον Νοέμβριο του 2023, σε περιοχές της Πιερίας και της Λάρισας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα και μίας γυναίκας, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Λάρισας, ο προαναφερόμενος άνδρας ενεργώντας μαζί με δύο συνεργούς του και χρησιμοποιώντας όχημα ιδιοκτησίας της γυναίκας, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σπιτιών, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Στο όχημα που χρησιμοποιούσαν, τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές της Πιερίας και Λάρισας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου έως 11η Νοεμβρίου του 2023, διέπραξαν δέκα διαρρήξεις σπιτιών σε περιοχές της Πιερίας και Λάρισας, όπου σε επτά από αυτές αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 11.000 ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από συνολικά πέντε σταθμευμένα οχήματα, σε περιοχές της Πιερίας και Λάρισας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.