Ο Ελικώνας και ο Παρνασσός είναι τα Μπέβερλυ Χιλς της Αρχαιότητας – Αντρέ Μαρλώ

Εκπαίδευση του προσωπικού του ΠΓΝΑ στην αντιμετώπιση της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων

17 Απριλίου, 2024

Την ολοκλήρωση εκπαίδευσης του προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην αντιμετώπιση της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής ασθενούς, επισκέπτη ή εργαζομένου, στον χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα σχέδιο ετοιμότητας με την ονομασία «ΜΠΛΕ ΚΩΔΙΚΟΣ», το οποίο -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- συντάχθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ακολουθώντας τις οδηγίες του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία. Σε περίπτωση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής ασθενούς, επισκέπτη ή εργαζόμενου, το σχέδιο τίθεται άμεσα σε λειτουργία διασφαλίζοντας σε όλους τους χώρους του ΠΓΝΑ τη μέγιστη ασφάλεια και ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ασκήσεις προσομοίωσης σε διάφορους χώρους του νοσοκομείου, στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

της ανταποκρίτριάς μας Λ. Παπαδημητρίου

[φωτογραφία αρχείου]