Ο πληθωρισμός μας φέρνει την αληθινή δημοκρατία. Για πρώτη φορά στην ιστορία τα είδη πολυτελείας και τα είδη πρώτης ανάγκης πουλιούνται στην ίδια τιμή. Robert Orben, 1927- , Αμερικανός ταχυδακτυλουργός

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

20 Μαΐου, 2024

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο διοργανώνει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής, το ερχόμενο Σάββατο (25 Μαΐου) και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.

«Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει τις θυσίες τού αδελφού Κυπριακού Λαού, που εδώ και 50 χρόνια αγωνίζεται για τη δικαίωσή του, ώστε να τερματιστεί η βαρβαρότητα της συνεχιζόμενης κατοχής μεγάλου μέρους της επικράτειας μίας χώρας μέλους της Ε.Ε.», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Πόλυς Πολυβίου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η απροσδόκητη επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας». Με την εκδήλωση αυτή, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Αποφοίτων της επιθυμούν «να τιμήσουν και τους Κυπρίους συναδέλφους και συναδέλφισσες που αποφοίτησαν από τη Σχολή την κρίσιμη δεκαετία του ’70, καθώς και όσες και όσους Κυπρίους γράφτηκαν στη Σχολή τη δεκαετία αυτή, στους οποίους απευθύνεται ιδιαίτερη πρόσκληση, όπου κι αν βρίσκονται, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου, να επισκεφθούν τη Σχολή τους και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή».

Τιμώντας στο πρόσωπό τους τις θυσίες του κυπριακού λαού, ο νεοσύστατος Σύλλογος Αποφοίτων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αποφάσισε να αρχίσει τις εγγραφές των μελών του από τους Κυπρίους και τις Κύπριες συναδέλφους/ισες. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να αναγορεύσει τιμής ένεκεν τον Άγγελο Δαυίδ, Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και απόφοιτο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, σε πρώτο επίτιμο μέλος του.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, το οποίο επιμελήθηκαν ειδικά για την περίσταση και θα εκτελέσουν φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, σε σκηνοθεσία των συναδέλφων τους Άκι Παπαδόπουλου και Νεφέλης Καλαντζή. Τη μουσική έγραψε η φοιτήτρια της Νομικής Δήμητρα Βαξεβανίδου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στον προαύλιο χώρο του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ.