Αν υπάρχουν δύο άνθρωποι με διδακτορικό σε μια υποανάπτυκτη χώρα, ο ένας θα είναι αρχηγός του κράτους και ο άλλος θα είναι εξόριστος. Kord Samuel, 1870-1963, Βρετανός πολιτικός.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά στις 8 Απριλίου

3 Απριλίου, 2024

Με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα συμπερίληψης καθώς και την κατάρριψη στερεοτύπων και προκαταλήψεων που συνδέονται με τους Ρομά, το μη κερδοσκοπικό σωματείο SolidarityNow γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά (8 Απριλίου) και διοργανώνει σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη διήμερο εκδηλώσεων.
Συγκεκριμένα, στις 6 και 7 Απριλίου, μέσω του προγράμματος «Αμαρό Μαγκιπέ», σε συνεργασία με τους δήμους Αμπελοκήπων Μενεμένης και Κατερίνης και τον Φάρο του Kόσμου, διοργανώνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στο aμφιθέατρο πάρκου Κατερίνης και στην αυλή του ΚΑΠΗ Αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Αμαρό Μαγκιπέ», που υλοποιείται εδώ και έναν χρόνο στο Δροσερό της Ξάνθης, στον Πέλεκα Κατερίνης, στον δήμο Παύλου Μελά και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει μέσα από εργαστήρια και δράσεις γυναίκες και νέους/νέες Ρομά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει καταφέρει μέχρι σήμερα τη συμμετοχή 223 γυναικών, 89 νέων και  153 παιδιών μέσα από 2.095 συναντήσεις.

ΦΩΤΟ/SolidarityNow