Η συμβουλή είναι σαν το χιόνι: όσο πιο απαλά πέφτει, τόσο περισσότερο κρατάει και τόσο πιο βαθιά μπαίνει στο μυαλό. Samuel Taylor Coleridge 1772-1834, Άγγλος ποιητής & φιλόσοφος

Ειδικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα στο επιχειρηματικό πάρκο της Σίνδου

4 Απριλίου, 2024

Από το επιχειρηματικό πάρκο της Θεσσαλονίκης στη Σίνδο θα αρχίσει η εφαρμογή του ειδικού προγράμματος για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων, που θα εφαρμόσει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ στους υπό τη διαχείρισή της κοινόχρηστους χώρους των Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙ.ΠΕ) ανά την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα στη Σίνδο θα υλοποιηθεί σε άμεση συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη φροντίδα, την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στον εν λόγω δήμο εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 2.000 αδέσποτα σκυλιά και αναρίθμητες γάτες. Η εν λόγω πρωτοβουλία προβλέπει τη σίτιση του αδέσποτου πληθυσμού εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου, αλλά και την περίθαλψη και στείρωσή του.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ, το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της για την ορθή διαχείριση ζητημάτων του περιβάλλοντος, σταδιακά θα εφαρμοστεί σε όλες της ΒΙ.ΠΕ της εταιρείας, πάντα σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους, τις Περιφέρειες, αλλά και εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, όπου επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως γνώμονα την ευταξία των Επιχειρηματικών Πάρκων, την προστασία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, αλλά και την ευζωία και ασφάλεια των αδέσποτων ζώων.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ