Όλη η πολεμική προπαγάνδα, οι κραυγές και τα ψέματα και το μίσος, έρχονται, όλα ανεξαιρέτως, από ανθρώπους που δεν πολεμούν. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων

7 Απριλίου, 2024

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς.

 

Η δράση, που σχεδιάστηκε κατάλληλα, είχε σκοπό τη συλλογή στοιχείων και τη χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί βρέθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 137 άτομα. Τρία άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων.

 

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Φωτ. αρχείου