Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. -Claude Levi-Strauss, 1908 - 2009, Γάλλος ανθρωπολόγος

ECA-Ξεπέρασε τους 600 συλλόγους-μέλη από 55 ομοσπονδίες της UEFA. Οι 12 ομάδες από την Ελλάδα (ps)

24 Απριλίου, 2024

 Η οικογένεια της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων (ECA) έφτασε σε ένα ιστορικό ορόσημο στην ανάπτυξή της, ξεπερνώντας τους 600 συλλόγους μέλη.
 Τα 610+ μέλη της ECA προέρχονται από καθεμιά από τις 55 ομοσπονδίες της UEFA, ενώ παρουσιάζουν επίσης 100% συμμετοχή σε 15 από αυτές τις χώρες.

  «Πρόκειται για μια φανταστική στιγμή στην ταχεία επέκταση και τη θετική μας εξέλιξη. Αυτό υπογραμμίζει ότι η ECA είναι ένας δυναμικός, δημοκρατικός, αντιπροσωπευτικός και χωρίς αποκλεισμούς οργανισμός, που δίνει φωνή σε πολλούς και όχι λίγους. Το μήνυμα είναι ότι είμαστε εδώ για όλους τους συλλόγους, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους», είπε ο πρόεδρος της ECA και της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί και συνέχισε:
 «Τονίζει επίσης τη θέση της ECA στην καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Προσφέρουμε έσοδα για τους συλλόγους και τους δίνουμε φωνή σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις, πιο πρόσφατα, το διεθνές ημερολόγιο αγώνων, τη μορφή των διοργανώσεων και την κατανομή των εσόδων. Ως θεσμός, η ECA δεν ήταν ποτέ πιο ενωμένη και επικεντρωμένη στα συλλογικά συμφέροντα όλων των συλλόγων, όχι μόνο εκείνων που παίζουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και συλλόγων που προέρχονται από την Ευρώπη».

 Η εξέλιξη-όπως αναφέρεταισ την ιστοσελίδα της ECA- της τρέχουσας δομής των μελών της ECA σε ένα πιο ολοκληρωμένο και περιεκτικό μοντέλο υπό το σήμα «Μέλη για Όλους», θα επιτρέψει σε όλους τους συλλόγους, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον κύκλο εργασιών τους, να γίνουν μέλη του ECA και να συμμετάσχουν στην πραγματική λήψη αποφάσεων. 

 Δώδεκα ομάδες ανδρών και γυναικών- από την Ελλάδα είναι μέλη της ECA: ΑΕΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Κηφισιά, ΑΕΛ (γυναίκες), Ολυμπιακός, Ολυμπιάδα Υμηττού (γυναίκες), ΠΑΟΚ, Λαμία, Παναθηναϊκος και Παναιτωλικός.

 A. Bαζογιάννης