Χωρίς την εξουσία, οι ιδεολογίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Με την εξουσία, σπάνια επιβιώνουν. Φιντέλ Κάστρο, 1925-, Κουβανός ηγέτης

Δράσεις για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες από τον κεντρικό δήμο ενόψει Πάσχα

26 Απριλίου, 2024

Σειρά δράσεων που προσβλέπουν στην ενίσχυση του εορταστικού τραπεζιού των οικονομικά αδύναμων οικογενειών υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει Πάσχα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες, σε κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας και αναλυτικά:
– Για την Α’, Γ’, Δ’ Δημοτική Κοινότητα την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024,
– για την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα και για την Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2024,
– για τη Β’ Δημοτική Κοινότητα η διανομή θα πραγματοποιηθεί από το χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημοσίας Υγείας (Μοναστηρίου 53-55 5ος Όροφος), τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024.
Επίσης υπάρχει μέριμνα για την ενίσχυση του εορταστικού τραπεζιού των οικογενειών που είναι δικαιούχοι της Δομής «Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου του Δήμου Θεσσαλονίκης» και συγκεκριμένα:
– Θα πραγματοποιηθεί διανομή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον μήνα Απρίλιο που θα λάβει χώρα στις 30 Απριλίου και 1,2 Μαΐου 2024, πακέτων, για τις 370 οικογένειες που είναι δικαιούχοι του προγράμματος.
– Θα πραγματοποιηθεί διανομή συσσιτίου στους έξι χώρους διανομής συσσιτίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 30 Απριλίου και 1, 2 Μαΐου 2024 και πακέτων, για τις 300 ωφελούμενες οικογένειες της Δομής Παροχής Συσσιτίου, πέραν του καθημερινού συσσιτίου που λαμβάνουν.
– Θα πραγματοποιηθεί, με αρωγό την Εταιρία «LIDL HELLAS», διανομή εορταστικού γεύματος σε πακέτο, το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024 στις 12.30 το μεσημέρι, από τους 6 χώρους διανομής των συσσιτίων,  στους 750 ωφελούμενους των συσσιτίων.
Για τους άστεγους της πόλης που είναι ωφελούμενοι των Δομών Αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Υπνωτήριο Αστέγων και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων), θα πραγματοποιηθούν δράσεις, κοινωνικοποίησης και στήριξης και συγκεκριμένα:
– Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024, θα διανεμηθούν 195 μερίδες εορταστικού γεύματος σε πακέτο.
– Τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2024 θα διανεμηθούν 120 μερίδες εορταστικού γεύματος σε πακέτο.
– Την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024 θα διανεμηθούν 195 μερίδες γεύματος σε πακέτο.
– Την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2024 θα διανεμηθούν 120 μερίδες εορταστικού γεύματος σε πακέτο.

φωτ.αρχείου