Με ιδανικό άνεμο για μία γρήγορη κούρσα και με ανταγωνισμό από πληρώματα με διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα τριγώνου και ανοικτής θάλασσας ολοκληρώθηκε η σημερινή παράκτια ιστιοδρομία του 57ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα της Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» στη θαλάσσια περιοχή της Χώρας Άνδρου. Το σκάφος «Aristofani UK DC UK Defence Glub – UKP&I» ζευγάρωσε τις πρωτιές και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί αύριο (1/9) με την ιστιοπλοϊκή διαδρομή Χώρα – Δύσβατο «Σπύρος Μ. Πολέμης, η οποία θα κρίνει και τον τελικό νικητή του βαρύτιμου τροπαίου.
Την εκκίνηση της τοπικής – παράκτιας κούρσας «Eurobank Private Bank Cup» έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μαζί με την ολυμπιονίκη του πόλο Έλενα Ξενάκη και τον πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Λεωνίδα Τσορτανίδη, ο οποίος μυήθηκε στο άθλημα των ιστίων στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου. Την ιστιοδρομία, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη.
«Ήταν μία πολύ όμορφη ιστιοδρομία. Μας έβαλε στη διαδικασία να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας σε πλεύσεις με μπαλόνι και με αέρα αρκετά πιο δυνατό από αυτόν που ήρθαμε στην Άνδρο. Το πλήρωμα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με άψογη τακτική και χωρίς κάποιο απρόβλεπτο. Αύριο είναι η τελευταία κούρσα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο προκειμένου τη Δευτέρα, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, να βρεθούμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου», τόνισε ο Σίμος Καμπουρίδης, κυβερνήτης του «Αristofani UK DC UK Defence Glub – UKP&I».
Τα αποτελέσματα της τοπικής ιστιοδρομίας «Eurobank Private Bank Cup»:
1. Αristofani UK DC UK Defence Glub – UKP&I» (Σ. Καμπουρίδης)
2. Pete (Δημήτρης Παλαιολόγος)
3. Black Perl (Μ. Κουρτέσης)
Γενική κατάταξη:
1. Αristofani UK DC UK Defence Glub – UKP&I» (Σ. Καμπουρίδης)
2. Pete (Δημήτρης Παλαιολόγος)
3. Apidalos Nafs – Goulandris Bros LTD
Γενική κατάταξη ιστιοδρομίας «Οίνωψ»:
1. Burrasca (Ν. Χατζηγιάννης)
2. Frankly Mydear (Φ. Ταμβακάκης)
Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου διεξήχθη για πρώτη χρονιά το 1967, χάρη στις προσπάθειες του Ιωάννη Β. Γουλανδρή.