Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου ο ιδιωτικός τομέας είναι εκείνο το κομμάτι της οικονομίας που ελέγχει η κυβέρνηση και ο δημόσιος τομέας είναι εκείνο το κομμάτι της οικονομίας που δεν ελέγχει κανένας. Sir James Goldsmith, 1933-1997, Βρετανός επιχειρηματίας

Δεύτερη σύλληψη για ληστεία και απόπειρα βιασμού 36χρονης στα Εξάρχεια

16 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθη από αστυνομικούς της ‘Αμεσης Δράσης σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του ‘Αγιου Παντελεήμονα ο 18χρονος που αναζητούνταν για υπόθεση ληστείας και απόπειρας βιασμού σε βάρος 36χρονης γυναίκας στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου.

Ο 18χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων όπου εξακριβώθηκε ότι διώκεται με ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συναυτουργία και της τετελεσμένης ληστείας κατά συναυτουργία, το οποίο εκδόθηκε βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε στο πλαίσιο εξιχνίασης της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί στις 10/3 ο συνεργός του 18χρονου ένας 20χρονος, και οι δύο από τη Σομαλία.

Σχετικά με το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ξημερώματα της 29-2-2024, οι δύο κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, εντόπισαν την ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τα κοσμήματά της.

Στην συνέχεια, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια και αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, διέφυγαν.