Μια μέτρια ιδέα που δημιουργεί ενθουσιασμό θα πάει πιο μακριά από μια μεγαλειώδη ιδέα που δεν εμπνέει κανέναν. Mary Kay Ash, 1918-2001, Αμερικανίδα επιχειρηματίας.

Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, επιθυμούμε τη συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία

18 Απριλίου, 2024

Απάντηση για την αντίδραση της Τουρκίας, σε σχέση με την προαναγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία δύο θαλασσίων πάρκων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτώμενος από δημοσιογράφο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό έχει να κάνει με περιβαλλοντικούς καθαρά σκοπούς» είπε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε: «Είναι δεδομένες οι θέσεις μας είναι δεδομένη η διάθεση μας για συνέχιση του διαλόγου, είναι δεδομένο ότι δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και είναι επίσης αυτονόητο και το έχουμε αποδείξει σε όλη στην ιστορία ότι η χώρα μας πιστεύει βαθιά στην επίλυση των διαφόρων, της μίας διαφοράς εν προκειμένω καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας – έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι όλες αυτές οι ενέργειες, όλες αυτές οι κινήσεις έχουν καθαρά στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, έχουν περιβαλλοντολογικό χαρακτήρα ευρύτερα, όλες οι κινήσεις της χώρας. Και βέβαια, η Ελλάδα είναι μία κυρίαρχη η χώρα δεν υποχωρεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και, σε σχέση με την γείτονα χώρα, συνεχίζουμε και πιστεύουμε στη συνέχιση του διαλόγου».

Φ.Γ.