Οι υψηλές θέσεις είναι όπως οι πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή, ερπετά και αετοί.~Αλβέρτος Αϊνστάιν | (Φυσικός ) | 1879-1955

Δ. Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός να ακουμπήσει στο ΚΚΕ που θα είναι παρόν και την επομένη των ευρωεκλογών ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων

   

«Ο κόσμος έχει ενδιαφέρον παρά τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση και από άλλα κόμματα να είναι υποτονικό το κλίμα των ευρωεκλογών. Υπάρχει δυσαρέσκεια και για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Βλέπουμε εμπιστοσύνη στο κόμμα μας, ο κόσμος θέλει να ακούσει, προβληματίζεται για μια σειρά ζητήματα, έχει ερωτήματα και υπάρχει μια θετική, γενικά, απήχηση» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για την επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν σε σχέση με την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών είπε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να του στείλει μια μεγάλη επιστολή στις 9 Ιουνίου, στις ευρωεκλογές, και να καταδικάσει αυτή την πολιτική».

Όπως εξήγησε, με βάση την Συνθήκη του Μάαστριχτ «την οποία ψήφισε η ΝΔ», ο «κάθε μονοπωλιακός όμιλος οποιουδήποτε κράτους-μέλους της ΕΕ μπορεί να πάει τα προϊόντα του σε άλλη χώρα και στη βάση του μέγιστου κέρδους μπορεί να καθορίσει τιμές προϊόντων στο πλαίσιο της ελευθερίας κίνησης των εμπορευμάτων και των κεφαλαίων».

«Αρα, λοιπόν τι θα πει στην κυρία Φον ντερ Λάιεν και ο κ. Μητσοτάκης με την επιστολή του αφού αυτό ψηφίστηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, πάντα στην ακρίβεια, σημείωσε ότι «μια ανάσα ανακούφισης, όχι ότι θα έλυνε ολοκληρωτικά το ζήτημα, αλλά η πρόταση του ΚΚΕ, που είναι για σήμερα, δεν είναι για αύριο, ούτε για την δευτέρα παρουσία, δηλαδή η κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς μαζικής λαϊκής κατανάλωσης, η κατάργηση του φόρου στα καύσιμα, στην ενέργεια, αυτά θα ήταν μέτρα ανακούφισης, μια ανάσα για τα λαϊκά νοικοκυριά, ο έλεγχος των ενοικίων επίσης».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών αφού σημείωσε ότι επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις του ΚΚΕ το οποίο την είχε καταψηφίσει τόνισε ότι: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν λάθος από την αρχή και έχει να κάνει με την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Εκεί ήταν η αρχή του κακού και έτσι θα πηγαίνει από εδώ και πέρα. Θα έχουμε συνεχείς προκλήσεις, θα έχουμε ένταση ανάμεσα στις άρχουσες τάξεις των δύο κρατών, γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, άρα εφόσον δεν λύθηκαν ουσιαστικά ζητήματα που οδηγούν σε αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς, αυτά τα ζητήματα μένουν ξεκρέμαστα και μένει μόνο η ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ένταξη στο ΝΑΤΟ σημαίνει συμμετοχή σε πολέμους και ανταγωνισμούς».

Αναφορικά με την κύρωση των μνημονίων είπε ότι «το ΚΚΕ όπως καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι θα καταψηφίσει και τα μνημόνια γιατί θεωρούμε ότι είναι συνολικά σε λάθος κατεύθυνση αυτή η Συμφωνία».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση και άλλα κόμματα, σημειώνοντας ότι «η άρχουσα τάξη της Τουρκίας και η κυβέρνηση Ερντογάν έχει σταθερούς στόχους και όλες τις διεκδικήσεις της, τις έχει ανοιχτές στο τραπέζι».

«Εκτιμάμε ότι θα πάμε για την ονομαζόμενη “συνεκμετάλλευση του Αιγαίου”, που αφορα μεγάλες εταιρείες, ξένες και εγχώριες, που θα συμπαρασύρει και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» είπε .

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει μια επιφύλαξη, γιατί δεν ξέρω και πόσο οι δημοσκόποι μπορούν πραγματικά να αναλύσουν την ελληνική πραγματικότητα και τις διεργασίες που γίνονται μέσα τον ελληνικό λαό και τη νεολαία» και πρόσθεσε:

«Από τη ζωντανή δημοσκόπηση που κάνουμε εμείς ως κόμμα στην επαφή με το λαό, μας λένε ότι πραγματικά προβληματίζονται, ακόμα κι αν έχουν επιφυλάξεις, σε ένα-δυο, σε επιμέρους ζητήματα με το ΚΚΕ, όμως “είναι το μόνο αξιόπιστο κόμμα, το μόνο κόμμα που μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη, το μόνο κόμμα που μπορούν την επόμενη μέρα των εκλογών να εμπιστευτούν”».

Είπε ότι την επομένη των ευρωεκλογών η κυβέρνηση θα περάσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα με βάση τις Οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ και τόνισε ότι «όλα αυτά τα ζητήματα σκέφτεται ο ελληνικός λαός και η νεολαία μας και έτσι την καλούμε τελικά να αποφασίσει να ψηφίσει, και πρέπει να πάει να ψηφίσει και να ψηφίσει το ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τον ελληνικό λαό «να δώσει ένα μάθημα, μια γερή προειδοποίηση ο ελληνικός λαός – ένα γερό χαστούκι έχω πει σε άλλη στιγμή – στην κυβέρνηση της ΝΔ, ακριβώς γιατί αυτό που λέει “σταθερότητα” εννοεί σταθερότητα για τα κέρδη των λίγων κι αυτό σημαίνει αστάθεια για τον ελληνικό λαό, για τα λαϊκά στρώματα».

«Και από την άλλη μεριά εναλλακτική δεν μπορεί να είναι η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον Στ. Κασσελάκη είπε «με τον κ. Κασσελάκη έχουμε φτάσει να απογειώνεται ο εκφυλισμός, ιδεολογικός, πολιτικός, οργανωτικός, αυτού του μορφώματος που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ παλιά και να μετατρέπεται σε μια ακόμα χειρότερη εκδοχή του τυχοδιωκτισμού, με τις εκδοχές του life style».

«Ο ελληνικός λαός να μην μείνει μόνο στα like ή σε αυτά που βλέπει και τον εντυπωσιάζουν, αλλά να μείνει σε ουσιαστικά ζητήματα. Και αν θεωρεί ότι καλά τα λέει, για παράδειγμα, ο Κουτσούμπας, κι έχει δίκιο και έχει δημοφιλία όπως λέτε, αυτή η δημοφιλία να εκφραστεί στο ΚΚΕ. Γιατί αυτό που εκφράζει ο Κουτσούμπας για παράδειγμα, αυτό που εκφράζουν όλα δηλαδή τα στελέχη του ΚΚΕ, οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, είναι αυτή η γνησιότητα, η αξιοπιστία, η εντιμότητα, το ήθος και η εμπιστοσύνη που πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός και να ακουμπήσει στο ΚΚΕ. Γιατί υπάρχει η επόμενη μέρα και στην ΕΕ, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, εκεί δηλαδή που παίρνονται αυτές οι αποφάσεις, και εδώ που ανατρέπονται, δηλαδή κυρίως στους δρόμους του αγώνα, και εκεί το ΚΚΕ θα είναι παρόν» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Γ.Μ.