Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς στη βία, του διαλόγου στον μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη. - Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος

Δ. Κουτσούμπας: Αντλούμε δύναμη από τους «200» της Καισαριανής και συνεχίζουμε να βαδίζουμε τον δρόμο της ανατροπής μέχρι την τελική νίκη, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό

«Κανένα άλλο κόμμα δεν διαπαιδαγώγησε και δεν ανέδειξε ήρωες και ηρωίδες, όπως οι 200 κομμουνιστές που τιμάμε σήμερα, χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους. Έναν ηρωισμό που μόνο η πάλη για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης μπορεί να εμπνεύσει…Μόνο το κόμμα της, το ΚΚΕ, μπορεί να οργανώσει.

Τα σημερινά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αντλούμε δύναμη, εμπνεόμαστε από το παράδειγμα των χιλιάδων ηρώων που ανέδειξε ο λαός μας και συνεχίζουμε να βαδίζουμε τον δρόμο της ανατροπής μέχρι την τελική νίκη, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Και είμαστε σίγουροι ότι η συνάντηση των επαναστατικών – ανατρεπτικών ιδεών του ΚΚΕ με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες μπορεί να θεριέψει πάλι το λαϊκό κίνημα, να αναδείξει νέες στιγμές σύγχρονου ηρωισμού» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλη εκδήλωση-συναυλία που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.

«Στο δρόμο της ανατροπής μπορούμε να πείθουμε όλο και περισσότερους, ότι καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα του λαού, γιατί ποτέ και πουθενά δεν συντεριάστηκαν κέρδη για τους καπιταλιστές και δικαιώματα για τους εργάτες και τους ανθρώπους του μόχθου. Γι αυτό ακριβώς το λόγο όλες οι κυβερνήσεις, είτε νεοφιλελεύθερες είτε σοσιαλδημοκρατικές, εξαπολύουν επίθεση στους λαούς των χωρών τους. Μιλούν από μόνες τους οι χιλιάδες λαού στις κινητοποιήσεις που ταρακούνησαν όλη την Ευρώπη…» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε «και η κυβέρνηση της ΝΔ που εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση στο λαό, βαδίζει από κοντά κι έχει ως συνοδοιπόρους τις δυνάμεις της ξεπεσμένης σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, που με τη βολική τους στάση και ανώδυνη κριτική, σε όλες τις κρίσιμες φάσεις, όπως τώρα, που αποκαλύπτεται η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, βγάζουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τη δύσκολη θέση».

«Μπορούμε να προβληματίζουμε όλο και περισσότερους, ότι ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το αντίθετο, έχει χάσει πολλά και μπορεί να χάσει ακόμα περισσότερα» σημείωσε.

Είπε ότι το ΚΚΕ «σπάει την ομερτά που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θέλουν να επιβάλλουν γύρω από την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ και του Μητσοτάκη, που έχει αναλάβει ρόλο πρωτοπαλίκαρου του ΝΑΤΟ, για να υπηρετήσει αυτούς τους σχεδιασμούς, στέλνει στην Ουκρανία πυρομαχικά με τον απαγορευμένο λευκό φώσφορο, δηλαδή γίνεται συνεργός σε εγκλήματα πολέμου. Τέτοια είναι η εγκληματική κατηφόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Την ίδια κατηφόρα έχουν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι που δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν για αυτή την νέα επικίνδυνη εξέλιξη, που βάζει το λαό μας σε ακόμα πιο μεγάλες περιπέτειες. Τι να περιμένει κανείς από τον Κασσελάκη να πει, που ζήλεψε μάλλον τη “δόξα” του Μητσοτάκη και δήλωσε πως “το ΝΑΤΟ είναι ιερή αμυντική συμμαχία”! Αυτά δεν τόλμησαν να τα πουν ούτε οι βουλευτές της ΕΡΕ της δεκαετίας του ‘50. Να θυμίσουμε όμως στους κυρίους και τις κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλες αυτές οι “Ιερές συμμαχίες” στην ιστορία, στράφηκαν ενάντια στους λαούς τους και την όποια πρόοδο της ανθρωπότητας. Να ενημερώσουμε τον κ. Κασσελάκη, αυτόν τον αμερικανοθρεμμένο υμνητή του Μπάϊντεν, ότι μια άλλη Ιερή Συμμαχία είχε ταχθεί ενάντια στην απελευθερωτική Επανάσταση του ελληνικού λαού το 1821, που ξεσηκώθηκε ενάντια στον οθωμανικό ζυγό. Γιατί τέτοιες είναι αυτού του είδους οι “Ιερές Συμμαχίες”, όπως το ΝΑΤΟ, τις οποίες υποστηρίζει αναφανδόν η ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ! Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους, όσοι ψηφοφόροι τους ταλαντεύονται ακόμα» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Σπάμε την «ομερτά» που όλοι τους προσπαθούν να επιβάλλουν, λες και το πιο φυσιολογικό πράγμα είναι να στέλνεις φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα σου, μέσα στο στόμα του λύκου, για να περιφρουρήσει τα συμφέροντα των λίγων εφοπλιστών και άλλων καπιτα-ληστών. Σπάμε την ομερτά και σημαίνουμε συναγερμό. Καλούμε το λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και ξεσηκωμό» τόνισε.

Είπε ότι το ΚΚΕ «μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί η δράση του λαού ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», καθώς «οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, είναι επικίνδυνες και κανείς δεν δικαιούται να σιωπά ή να μένει θεατής όταν η φωτιά του πολέμου φουντώνει γύρω μας».

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ αποκαλύπει στο λαό «αυτό που όλα τα αστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν: πως η ΕΕ είναι ανίερη συμμαχία καπιταλιστικών κρατών, πραγματική φυλακή των λαών».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «δεν είπε ψέματα, και δεν καλλιέργησε, ούτε καλλιεργεί αυταπάτες για αλλαγή της ΕΕ προς το καλύτερο».

«Αυτή η ΕΕ μπορεί να αλλάξει μόνο προς το χειρότερο. Γι’ αυτό πρέπει να την καταδικάσουμε στις κάλπες και να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική της».

«Πηγαίνοντας προς τις ευρωεκλογές, θα ακούσουμε πολλά» ανέφερε και υπογράμμισε στη συνέχεια: «όμως απέναντι στη διασφάλιση της σταθερότητας της αντιλαϊκής πολιτικής, που όλοι με τον τρόπο τους υπηρετούν, βρίσκεται η σταθερότητα της μαχητικής αντιπολίτευσης, της αμφισβήτησης, της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο.

Απέναντι στις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες για την καλή “ευρωπαϊκή κανονικότητα” και το “κράτος δικαίου”, βρίσκεται η μαχητική-λαϊκή κανονικότητα των αγώνων, της διεκδίκησης, της πραγματικής φιλολαϊκής προοπτικής, που σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ και την δικτατορία των μονοπωλίων σε κάθε χώρα».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνεται το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ και πόσο πιο αποδυναμώμενη θα είναι η κυβέρνηση και τα κόμματα της ΕΕ. Κρίνεται η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της ΕΕ και της στρατηγικής του κεφαλαίου. Κρίνεται το πόσο θα δυναμώσει ο αγώνας για την πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο από το φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης και της αδικίας, των πολέμων και της φτώχειας».

«Πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού υπάρχει και βρίσκεται στην πολιτική και το ανατρεπτικό πρόγραμμα του ΚΚΕ. Με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της ανάπτυξης και της οικονομίας στα δικά του χέρια, σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών!

Για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού! Για την Ευρώπη των εργατών, όλων των εργαζομένων, των αγροτών, των λαών!» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, κάλεσε σε ενίσχυση της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις κάλπες και στους διεκδικητικούς αγώνες και κατέληξε σημειώνοντας:

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι μήνυμα αντίστασης που θα περάσει κατά πολύ τα σύνορα της χώρας. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι η απόδειξη ότι την επόμενη ημέρα θα έχουν αντίπαλο: μέσα κι έξω από τα κοινοβούλια και κυρίως εκεί που κρίνονται όλα. Στους δρόμους του αγώνα!».