Μόνο αυτοί που τολμούν να αποτύχουν παταγωδώς, μπορούν και να επιτύχουν μεγαλειωδώς. Robert Kennedy, 1925-1968, Αμερικανός πολιτικός

Βραβεία ΠΣΑΠΠ: Η βράβευση του Τσιλιανίδη για το μήνυμά του κατά του καρκίνου

27 Νοεμβρίου, 2023

Η γιορτή των 42ων βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) για την αγωνιστική περίοδο 2022/23, ξεκίνησε με μία πολύ ξεχωριστή βράβευση του συνδέσμου προς τον Κοσμά Τσιλιανίδη, για το καταπληκτικό μήνυμά του για τη μάχη κατά του καρκίνου.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός, ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ πέρσι, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα με ξυρισμένο κεφάλι, θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα με αυτή του την πράξη, για τη μάχη κατά του καρκίνου.

Ο ίδιος μιλώντας στο περιθώριο της ειδικής βράβευσής του από τον ΠΣΑΠΠ, χρησιμοποίησε μία παλιά φράση του Σάββα Κωφίδη: «Θέλω να τονίσω ότι η ουσία της βράβευσης είναι η κίνηση και όχι το πρόσωπο.

Να δοθεί σημασία στο μήνυμα της κίνησης. Δεν ήθελα ποτέ κανένας να σκεφτεί ότι προσπάθησα να έχω προσωπική δημοσιότητα για ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα, αλλά τελικά αποδείχθηκε χαζή σκέψη με τα μηνύματα που έλαβα.

Εμείς οι ποδοσφαιριστές κάθε Σαββατοκύριακο γινόμαστε οι ήρωες των παιδιών στο γήπεδο ενώ οι ήρωες είναι εκτός γηπέδου και παλεύουν καθημερινά. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη και για να χρησιμοποιήσω τη φράση του Σάββα Κωφίδη που θαυμάζω πολύ: ‘Φανταστείτε ο Μέσι και ο Ρονάλντο αντί να διαφήμιζαν πατατάκια να μιλούσαν για τους βομβαρδισμούς στη Συρία».