Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την κακή μνήμη με καθαρή συνείδηση. Doug Lerson (1926-, Αμερικανός αρθρογράφος)

Βουλή-Κυρ. Βελόπουλος: Θέλετε τους Έλληνες φτωχούς και όχι πλούσιους

Την πρόταση της Ελληνικής Λύσης για επιβολή οριζόντιου φόρου 15% επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Τουλάχιστον, αφού ανέβηκε η τιμή στα καύσιμα, μειώστε τον ειδικό φόρο, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και μεταφοράς και να κερδίσει ο πολίτης», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος ενώ σημείωσε ότι με ευθύνη της ΝΔ, «η Ελλάδα είναι 2η σε χαμηλότερους μισθούς, 2η σε διαφθορά, 1η σε ακρίβεια στα καύσιμα, την ενέργεια, τα είδη πρώτης ανάγκης, 1η σε δημόσιο χρέος και τελευταία στις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία». «Εμείς έχουμε την πρόταση για να αμείβονται οι Έλληνες με χιλιάδες ευρώ» αλλά «εσείς επιχειρήσατε να την αποδομήσετε», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν θέλετε να είναι πλούσιοι οι Έλληνες. Θέλετε να είναι φτωχοί. Εμείς σας δώσαμε και το παράδειγμα της Νορβηγίας, που το έχετε κάνει νόμο από το 2013, αλλά στην πραγματικότητα δεν θέλετε να κάνετε γεωτρήσεις».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο» γιατί -όπως είπε- «είναι ανακόλουθος».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο θέμα της υπογεννητικότητας στη χώρα, επικαλούμενος «αυτό που είπε ο Έλον Μασκ», ότι «η Ελλάδα ως έθνος τελειώνει τις επόμενες δεκαετίες». «Αντί ο πρωθυπουργός να σημάνει εγερτήριο για την αποφυγή του αφανισμού του έθνους, δεν έκανε τίποτα. Ας μας ακούσει μια φορά και ας δώσει κίνητρα για να γεννηθούν Έλληνες», επεσήμανε.

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση «τρέμει την άνοδο της Ελληνικής Λύσης», αλλά «κανονικά θα έπρεπε να τρομάζετε από τους σημιτικούς που έχουν διαλύσει την παράταξη της ΝΔ».

Σχολιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, έκανε λόγο για «σημιτικό ψηφοδέλτιο», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό δεν είναι ΝΔ, είναι ΠΑΣΟΚ». «Γελάνε και τα τσιμέντα με τις επιλογές Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Για την υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη υπογράμμισε ότι «η ΝΔ τον παίρνει από δήμαρχο, απογυμνώνει τους Έλληνες της Χειμάρρας και τον πηγαίνει στην Ευρωβουλή, κάνοντας τα χατήρια του Ράμα, ανοίγοντας έτσι κερκόπορτες για την Κύπρο». Για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης δήλωσε ότι «απαρτίζεται από όλες τις ηλικίες και από ανθρώπους από όλα τα επαγγέλματα, ενώ στερείται παντελώς πολιτικής σκοπιμότητας», γιατί -όπως εξήγησε- «εμείς πιστεύουμε ότι η πολιτική και η ζωή ανήκουν στου ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινότητας. Οι υποψήφιοί μας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει σκληρή δουλειά και κοινωνία».

Ο κ. Βελόπουλος μίλησε και για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας ότι θα πάει το θέμα μέχρι τέλους. «Είστε κυβέρνηση για τα μπάζα. Παίζετε με τις ψυχές των ανθρώπων, παίζετε με δολοφονημένα παιδιά», σημείωσε.

Θ. Αξελός