Το γενικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την ιστορία. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Βουλγαρία – ΒΤΑ: Εργαστήριο διαστημικής έρευνας θα εγκαινιαστεί στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας

28 Μαΐου, 2024

Ένα εργαστήριο διαστημικής έρευνας θα εγκαινιαστεί στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας Γκεόργκι Μπενκόφσκι στη Ντόλνα Μιτροπόλιγια στις 29 Μαΐου. Κατασκευάστηκε από την εταιρία αεροδιαστημικής τεχνολογίας EnduroSat που εδρεύει στη Σόφια, σε συνεργασία με την Ακαδημία.

Η EnduroSat είναι μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρίες κατασκευής νανοδορυφόρων παγκοσμίως και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη διαστημική βιομηχανία της Βουλγαρίας.

Το εργαστήριο παρέχει 12 θέσεις εργασίας εξοπλισμένες με συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλες οκτώ θέσεις για πρακτική εργασία με δορυφόρους, που προορίζονται για ασκούμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές στη διαστημική μηχανική και τεχνολογία.

Η Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας θα βελτιώσει με αυτό τον τρόπο την ποιότητα της διαστημικής εκπαίδευσης και τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της EnduroSat, ο Ράιτσο Ράιτσεφ, ο οποίος θα εγκαινιάσει το εργαστήριο, είναι νικητής του βραβείου Forbes DNA of Success 2023 στην κύρια κατηγορία, Entrepreneur (Επιχειρηματίας).

Έχει εργαστεί για το διαστημικό πρόγραμμα της Βραζιλίας, το Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και τη NASA. Ο Ράιτσεφ είναι ο πρώτος Βούλγαρος που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Singularity University και εκπροσωπεί τη Βουλγαρία στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο του ΟΗΕ για τη Διαστημική Γενιά.

BTA Photo