Να βάζεις τα δικαιώματα των άλλων πάνω από τα δικά σου συναισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων πάνω από τα δικά σου δικαιώματα, John Wooden, 1910-2010, Αμερικανός προπονητής μπάσκετ

Βολφ: «Η «βόμβα» του Χάμιλτον με ξάφνιασε»

2 Φεβρουαρίου, 2024

 Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, παραδέχθηκε με σημερινές δηλώσεις του ότι η μετακίνηση-«βόμβα» του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025 ήρθε σαν σοκ, όταν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε τα νέα στον Αυστριακό ενώ έτρωγαν πρωινό. Η είδηση που συντάραξε τον κόσμο της Φόρμουλα Ένα ανακοινώθηκε και από τις δύο ομάδες χθες (1/2), μια ημέρα αφότου ο 39χρονος Βρετανός ενημέρωσε τον Βολφ για την απόφασή του.

 «Η Φόρμουλα Ένα και η προηγούμενη ζωή μου με έχουν κάνει ανθεκτικό στις εκπλήξεις. Έχω έρθει τόσες πολλές φορές αντιμέτωπος στη ζωή μου με εκπλήξεις, αλλά αυτό ήταν μια έκπληξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βολφ σε δημοσιογράφους και συνέχισε, αναφερόμενος στην επέκταση συμβολαίου με ρήτρα αποδέσμευσης που ο Χάμιλτον και η Mercedes υπέγραψαν τον περασμένο Αύγουστο: «Ξέραμε ότι ίσως θα μπορούσε να είναι ένας χρόνος, θα μπορούσε να είναι δύο. Ξέραμε ότι αυτό θα ερχόταν σε ένα τέλος το αργότερο στα τέλη του 2025. Η έκπληξη ήταν ότι είχα ακούσει τις φήμες μερικές ημέρες νωρίτερα, αλλά ήθελα να περιμένω για το πρωινό που είχαμε προγραμματίσει και αυτό ήταν την Τετάρτη το πρωί. Τότε μου ανακοίνωσε τα νέα».

 Ο Βολφ υπογράμμισε ότι ο Χάμιλτον πήγε στο σπίτι του στην Οξφόρδη και του είπε ότι χρειαζόταν μια νέα πρόκληση. «Μου είπε ότι έχει αποφασίσει να “τρέξει” για τη Ferrari το 2025. Και αυτό ήταν βασικά. Είχαμε μια καλή ώρα συνομιλίας. Το πώς μου το έβαλε σε ένα πλαίσιο είναι απολύτως κατανοητό… ότι έψαχνε για ένα διαφορετικό περιβάλλον και πως αυτή ήταν ίσως η τελευταία πιθανότητα να κάνει κάτι άλλο. Είμαστε μεγάλα παιδιά. Ξέραμε ότι υπογράφοντας ένα βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο θα μπορούσε να είναι επωφελές και για τις δύο πλευρές. Δεν μπορούσαμε να δεσμευτούμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εκείνος πήρε την επιλογή να αποχωρήσει. Σεβόμαστε απόλυτα ότι μπορείς να αλλάξεις γνώμη σε διαφορετικές περιστάσεις».

 Ο Βολφ, ο οποίος μίλησε χθες στα μέλη της ομάδας, είπε ότι δεν προσπάθησε να πείσει τον Χάμιλτον να αλλάξει γνώμη, αλλά έστρεψε το μυαλό του στη χρονική στιγμή μιας ανακοίνωση και στο πως να προστατεύσει την επόμενη σεζόν.

 Επίσης, ο Αυστριακός υπογράμμισε ότι εξεπλάγη και ο μηχανικός αγώνα του Χάμιλτον, ο Πίτερ Μπόνινγκτον. «Όταν του το είπα, μου είπε: “Είναι Πρωταπριλιά;”» αποκάλυψε, προσθέτοντας ότι το αν ο «Μπόνο» θα πάει μαζί με τον Χάμιλτον στη Ferrari είναι θέμα μελλοντικής συζήτησης.