Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε. Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, Άγιος

Β. Χαραλαμπογιάννη: Θα απορροφηθούν σύντομα οι 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ για τα έτη 2022-2024

14 Μαΐου, 2024

Περιοδεία στους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης αλλά και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, αρμόδια για θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αξιολόγησης υπαλλήλων και οργανικών μονάδων του Δημοσίου.

Αναφερόμενη σε θέματα προσλήψεων προσωπικού στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, η υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα θα απορροφηθούν οι 6.000 υπάλληλοι από τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τα έτη 2022-’24 και προσδοκούμε να βοηθήσουν τους δήμους στην απορρόφηση των κονδυλίων».

Εξήγησε δε ότι τα τελευταία χρόνια, το υπουργείο Εσωτερικών «έχει εγκρίνει περί τις 81.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο με ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών να έχουν λάβει οι δήμοι».

Ερωτώμενη για το θέμα του μπόνους παραγωγικότητας, ανέφερε ότι «το συνολικό ύψος της δαπάνης που θα δοθεί στους υπαλλήλους ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ» διευκρινίζοντας ότι ο νόμος που ψηφίστηκε περιλαμβάνει και «μη χρηματικές ανταμοιβές για τους δικαιούχους υπαλλήλους».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έθεσε το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων, οι οποίοι εκτός από τα συνήθη καθήκοντα καλούνται να «τρέξουν» όλα τα προγράμματα και τις εγκρίσεις μελετών κι έργων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που θα αρχίσει να υλοποιείται στην περιοχή.

Η κ. Χαραλαμπογιάννη αποδέχτηκε την πρόταση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣ με αντικείμενο τους τομείς στοχοθεσίας, της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και των διοικητικών διαδικασιών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων, ενώ ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στην πρόθεσή του, η Δυτική Μακεδονία «να λειτουργήσει ως πιλοτική Περιφέρεια στους τομείς στους οποίους το ΥΠΕΣ σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

Η υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τους δημάρχους Κοζάνης, Εορδαίας, και Βοΐου, ενώ συναντήθηκε με τον διευθυντή και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κοζάνης, που αυτήν την περίοδο στηρίζει σε μελετητικό επίπεδο τα έργα των Δήμων και της Περιφερειακής διοίκησης, που αναμένεται να υλοποιηθούν από το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αλλά και αυτά που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
 
Σπύρος Κουταβάς