Ανήρ ο φεύγων και πάλι μαχήσεται. Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής  ερμηνεία: Αυτός που αποφεύγει τη μάχη στο τέλος θα τη δώσει.

Β. Σπανάκης: Με την πλατφόρμα Rebrain Greece προσελκύουμε επιστήμονες και ταλέντα για την κάλυψη των αναγκών στην αγορά εργασίας

30 Νοεμβρίου, 2023

«Με την πλατφόρμα Rebrain Greece μπορούμε να προσελκύσουμε επιστήμονες και ταλέντα, προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες στην αγορά εργασίας» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «ERTNews Update».

   Όπως είπε, σήμερα, τόσο σε εθνικό, όσο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.

   Εξηγώντας περαιτέρω τη λειτουργία της πλατφόρμας, ο κ. Σπανάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική πρακτική συνέργειας με τον ιδιωτικό τομέα. «Η πλατφόρμα αυτή έρχεται να συνταιριάξει την προσφορά με τη ζήτηση και οι ειδικότητες με τον καιρό θα αυξάνονται. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, για να παρέχει και άλλες υπηρεσίες, όπως η διαδικασία μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων από άλλες χώρες ή η διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας στο εξωτερικό. Όλα αυτά είναι στοιχεία και δεδομένα που θα εμφανίζονται στην πλατφόρμα» διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

   Όσον αφορά στη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ο κ. Σπανάκης σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί με την αναβάθμιση της πλατφόρμας και θα υλοποιηθεί στην πορεία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ