Σε κάθε επιθυμία, πρέπει να τίθεται το ερώτημα: τι θα μου συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό που θέλω και τι αν δεν πραγματοποιηθεί; Επίκουρος, 341-270 π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Αθωώθηκαν μέλη Σχολικής Επιτροπής για την πτώση ανεμιστήρα σε αίθουσα δημοτικού

15 Νοεμβρίου, 2023

Αθώα κρίθηκαν τα μέλη της σχολικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης που παραπέμφθηκαν να δικαστούν για τον τραυματισμό δύο μαθητριών ύστερα από πτώση ανεμιστήρα σε αίθουσα του 5ου δημοτικού σχολείου, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε και τα 14 μέλη της τότε σχολικής επιτροπής -μεταξύ αυτών την πρόεδρο, με την ιδιότητα της εντεταλμένης συμβούλου εκπαίδευσης- για την πράξη της σωματικής βλάβης από αμέλεια, κατά συναυτουργία.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο ύστερα από αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ανεμιστήρας είχε ξεκολλήσει από το ταβάνι της αίθουσας του σχολείου, την ώρα που η τρίτη δημοτικού έκανε εικαστικά. Επικράτησε πανικός, ενώ οι δύο μαθήτριες απευθύνθηκαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο.

Στη δίκη κατέθεσε -μεταξύ άλλων- η (τότε) διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, που τόνισε ότι δεν είχε αναφερθεί κάποιο πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα. «Όταν έχουμε πρόβλημα, φωνάζουμε τους υπεύθυνους του δήμου. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό, είναι αρμόδιες για την συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων» είπε.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς, ο οποίος -μεταξύ άλλων-ανέφερε ότι αδύνατον να ελέγξει ο Δήμος όλες τις σχολικές αίθουσες.

Στις απολογίες τους όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την πράξη, ενώ την αθώωσή τους ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας.

Στ.Τ.

φωτ.αρχείου