Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα βλέπουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα βλέπουν τη δολοφονία των ανθρώπων! Leonardo da Vinci, 1452-1519, Ιταλός σοφός

«Ασημένιος» ο Σπερλίδης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21

16 Ιουνίου, 2024

Το πρώτο του μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά της EJU, πανηγυρίζει από σήμερα ο Αλέξιος Σπερλίδης. Ο Έλληνας τζουντόκα, με εξαιρετική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο των -100 κιλών, στο Birmingham Junior European Cup 2024 που ολοκληρώθηκε σήμερα στην «γηραιά αλβιόνα» και στο οποίο συμμετείχαν 258 αθλητές από 17 χώρες.

Ο Σπερλίδης, που ήταν έβδομος στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, έφτασε έως τον τελικό με τρεις σερί νίκες επί του Βρετανού Φρέιζερ, του Πολωνού Βαλέντσιακ και του Ολλανδού Φαν Όλστροουμ. Στον τελικό γνώρισε την ήττα από τον Γάλλο Μέκουχ με αποτέλεσμα να κατακτήσει την 2η θέση.

Επτά μετάλλια η Ελλάδα στο Βαλκανικό U15
Επτά μετάλλια, δύο εκ των οποίων χρυσά, κατέκτησε η Ελλάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα 15 που έγινε στην Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας. Ο Λιόβα Γιουμουνκιάν βρέθηκε στην κορυφή των -73 κιλών, όπως και η Ευδοκία Παπαδοπούλου στα +70kg. Ο Εμμανουήλ Σαλτέρης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο των -46kg, ενώ τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Παναγιώτης Σπηλιώτης (-73kg), Έλενα Ζαϊμίδου (-70kg), Τζένη Κομπορόζου (-48kg) και Βασίλης Σπυρόπουλος (-38kg).
Επίσης στην 7η θέση κατέλαβαν οι Ευστάθιος Ζεϊμπέκης (-50kg), Νικόλαος Τοσουνίδης (-55kg) και Παναγιώτης Τοσουνίδης (-38kg).
Την ελληνική αποστολή συνόδεψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτριος Μιχαηλίδης.