Με μια μέθοδο συνεχούς πληθωρισμού, μια κυβέρνηση μπορεί να κατάσχει μυστικά και απαρατήρητα ένα σημαντικό μέρος από τον πλούτο των πολιτών της. John Maynard Keynes, 1883-1946, Βρετανός οικονομολόγος

Άρχισε η προετοιμασία της Εθνικής για το Προολυμπιακό

17 Ιουνίου, 2024

Άρχισε σήμερα (17/6) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών για το Προολυμπιακό τουρνουά (2-7 Ιουλίου), ο νικητής του οποίου θα πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, η ένταξη των 19 παικτών που έχουν κληθεί για την προετοιμασία θα γίνει σταδιακά μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη (19/6), αφού την Παρασκευή (21/6) θα διεξαχθεί το πρώτο φιλικό παιχνίδι της «γαλανόλευκης», με αντίπαλο την Πολωνία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, είδε εννέα παίκτες παρόντες στη σημερινή πρώτη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, οι οποίοι ήταν οι Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Λευτέρης Μαντζούκας, Γιώργος Τανούλης και Νεοκλής Αβδάλας.

Ο προπονητής της εθνικής έχει στο πλευρό του μια πλειάδα συνεργατών για κάθε ρόλο. Τα μέλη του επιτελείου της εθνικής είναι τα εξής:

Προπονητής: Βασίλης Σπανούλης
Συνεργάτες: Ηλίας Καντζούρης, Στέφανος Τριαντάφυλλος, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, Κώστας Χαραλαμπίδης
Γυμναστής: Ανδρέας Γκατζούλης
Γιατρός: Ζακ Μελάγιες
Φυσικοθεραπευτές: Τόλης Καρατζάς, Παναγιώτης Μπουτοβίνος, Νίκος Γονατάς
Φροντιστές: Ανδρέας Φραντζέσκος, Ανδρέας Κουτσιάφτης
General Manager: Νίκος Ζήσης
Team Manager: Γιώργος Τσιάρας