Όποτε στερούμε τις ελευθερίες από αυτούς που μισούμε, ανοίγουμε το δρόμο για να χάσουν τις ελευθερίες τους αυτοί που αγαπάμε. - Wendell Willkie, 1892-1944, Αμερικανός πολιτικός

«Αργυρός» ο Καμάρας

23 Μαΐου, 2024

    Το τρίτο της μετάλλιο κατέκτησε η χώρα μας, στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Κόμπε. Μετά το ασημένιο του Κωνσταντινίδη και το χάλκινο του Ζησίδη, στην σφαιροβολία, ήλθε ακόμη ένα αργυρό μετάλλιο, από τον Κωνσταντίνο Καμάρα, στο μήκος Τ37, κυριολεκτικά στο εκατοστό!

    Ο Κωνσταντίνος Καμάρας, σε ακόμη έναν τελικό που διεξήχθη ξημερώματα ώρα Ελλάδος, με άλμα στα 6.01μ., που είναι και το καλύτερο εφετινό του, στην τελευταία προσπάθεια, πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Για λίγα εκατοστά έχασε το χρυσό μετάλλιο, καθώς ο «χρυσός» Αμερικανός Μοχάμεντ Νάσρι με άλμα στα 6.13μ.  στην 1η του προσπάθεια, πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και πήρε την πρώτη θέση. Αλλά και για ένα εκατοστό κατέκτησε το αργυρό, καθώς ο  τρίτος Βραζιλιάνος Ματέους Εβατζελίστα Καρντόζο, με άλμα στα 6.01μ., είχε το ίδιο άλμα με τον Καμάρα, αλλά ο Ελληνας αθλητής είχε καλύτερο δεύτερο με 6,00μ. (1ο άλμα) ενώ ο Βραζιλιάνος είχε 5.99μ.(2ο άλμα).

    Στην 4η θέση, κατετάγη ο Κύπριος Βίκτωρας Πενταρας με άλμα στα 5.97μ. (νέο ατομικό).