Το αληθινό είναι πάντα υπερβολικά απλό. Πρέπει να φτάνεις σ΄αυτό πάντα μέσα από το πολύπλοκο. George Sand, 1804-1876, Γαλλίδα συγγραφέας

Αποχωρεί ο Σα Πίντο από τον ΑΠΟΕΛ

14 Μαΐου, 2024

    Πρωταθλητής Κύπρου μετά από πέντε χρόνια και για 29η φορά στην Ιστορία του αναδείχθηκε ο ΑΠΟΕΛ, αλλά ανακοίνωσε την αποχώρηση του Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του Ατρομήτου και του ΟΦΗ ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι την ομάδα της Λευκωσίας και την επανέφερε στα πρωταθλήματα μετά από πέντε χρόνια, αλλά είχε προβλήματα στις σχέσεις του με τη διοίκηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ: 
    «Η αγωνιστική περίοδος 2023-2024 ήταν μια εξαιρετικά ανταγωνιστική χρονιά, με πάρα πολλές δυσκολίες. Στο τέλος όμως ο ΑΠΟΕΛ, υπό την καθοδήγηση του Ricardo Sá Pinto κατάφερε να πετύχει τον κύριο στόχο της ομάδας και να στεφθεί πρωταθλητής για 29η φορά στην ιστορία του, μετά από μια περίοδο 5 χρόνων μακριά από τους τίτλους. 
    Υπήρχε πολύ μεγάλο βάρος και πίεση λόγω αυτής της ανομβρίας όμως με πάρα πολύ προσπάθεια, ο κάθε ένας από τη θέση του, με την ευθύνη που του ανατέθηκε, φθάσαμε στον πολυπόθητο στόχο. Και δεδομένα η συνεισφορά του προπονητή μας ήταν αποφασιστική για τον ΑΠΟΕΛ έτσι ώστε να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.
    Ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ επιθυμούν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τον προπονητή μας, Ricardo Sá Pinto, για τη συνεισφορά του σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Η συνεργασίας μας ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, όμως το όνομα του θα παραμείνει υπογραμμισμένο ως ο προπονητής που κατάφερε να επαναφέρει την ομάδα στα μετάλλια του πρωταθλητή.»