Το αντίθετο του θάρρους στην κοινωνία μας δεν είναι η δειλία• είναι το βόλεμα. - Rollo May, 1909-1994, Αμερικανός ψυχολόγος

Από τη Τζένοα στη Βενέτσια ο Οργκίτο Ρούτσι

6 Νοεμβρίου, 2023

Στη Βενέτσια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Οργκίτο Ρούτσι. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του amna.gr, ο νεαρός Ελληνοαλβανός μέσος θα μετακινηθεί από τη Τζένοα στο σύλλογο της Βενετίας με άμεση ισχύ. Η μεταγραφή είχε «κλειδώσει» εντός των απαραίτητων χρονικών ορίων κι έτσι ο 18χρονος μέσος έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί άμεσα στην πρώτη ομάδα της Βενέτσια. Βέβαια, θα χρειαστεί σίγουρα διάστημα προσαρμογής στην Primavera, καθώς η πρώτη ομάδα πάει… φουλ για άνοδο στη Serie A, καθώς είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας.

Ο Ρούτσι, που εκπροσωπείται από την agent Αγγελο Βείζη (φωτό) ο οποίος «δούλεψε» τις δύο μεταγραφές του στην Ιταλία, γεννήθηκε στις 10/3/2005 και είναι προϊόν του ελληνικού αναπτυξιακού ποδοσφαίρου. Έπαιξε για 2,5 χρόνια στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο οποίος τον είχε αποκτήσει από τη Δήμητρα Τρικάλων το καλοκαίρι του 2019. Τη σεζόν 2019/20 ο Ρούτσι κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας Παίδων και καθιερώθηκε αμέσως στην Κ15 του Ολυμπιακού που κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Μετά τη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας (2020/21) ο Ρούτσι (στη φωτό με τη φανέλα της Τζένοα, σε ματς εναντίον της Σαμπντόρια) επέστρεψε τη σεζόν 2021/22. Δεν βρισκόταν στις επιλογές της Κ17 της Ελλάδας, αλλά έχοντας διπλή υπηκοότητα, αποδέχθηκε την κλήση της εθνικής Αλβανίας την οποία έκτοτε εκπροσωπεί μόνιμα σε επίπεδο Κ17 και Κ19.

 

Γιώργος Μανταίος