Είναι καταπληκτικός αυτός ο μικρός ελληνικός λαός που εργάζεται και πετυχαίνει παντού, εκτός από την πατρίδα του. Edmond About, 1828-1885, Γάλλος συγγραφέας

Ανώτατο στέλεχος της La Liga θα ενταχθεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης

15 Νοεμβρίου, 2023

Ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της La Liga, Όσκαρ Μάγιο, θα εγκαταλείψει τη θέση του για να ενταχθεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης ως διευθυντής επιχειρήσεων του συλλόγου.

Ο 34χρονος Μάγιο θα αποχωρήσει από την ισπανική Λίγκα τον Ιανουάριο του 2024, με τον οργανισμό να χαρακτηρίζει την απόφασή του ως «νέες επαγγελματικές προκλήσεις».

Ο Μάγιο εργάζεται στη La Liga από το 2017 και βρισκόταν στη θέση του εκτελεστικού γενικού διευθυντή από το 2021, όπου συνεργάστηκε στενά με τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας κι επέβλεψε την αύξηση των εμπορικών εσόδων του πρωταθλήματος.

«Ο Όσκαρ μπόρεσε να φέρει εις πέρας όλες τις θέσεις που κατείχε στη La Liga με εξαιρετικό τρόπο και με τη δουλειά του συνέβαλε αποφασιστικά στα βασικά ορόσημα που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια», σχολίασε ο Τέμπας.

Η La Liga ανασυνθέτει την οργανωτική δομή της μετά την αποχώρηση του Μάγιο, με τον εμπορικό διευθυντή και διευθυντή μάρκετινγκ, Χόρχε ντε λα Βέγκα, να αναλαμβάνει τον ρόλο του. Στη νέα θέση του, στους «Ροχιμπλάνκος», ο Μάγιο θα επιβλέπει τη μη αθλητική πλευρά του συλλόγου. 

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι ο πρώτος υπάλληλος της La Liga που μετακομίζει κι αναλαμβάνει ρόλο σε ομάδα, με τον Μιγκέλ Γκαρθία Κάμπα να έχει περάσει εννέα χρόνια ως επικεφαλής εσωτερικών νομικών συμβούλων στη La Liga πριν μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2016.

Παναγιώτης Κουμάνταρος