Με επίθεση στον πρωθυπουργό, μετά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή επανήλθε σήμερα στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ επανέφερε την υπόθεση των υποκλοπών για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για εγκαθίδρυση παρακράτους. Επικαλέστηκε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από τηλέφωνο πολιτικού προσώπου “έφυγαν” “μολυσμένα” με predator μηνύματα γεγονός που προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ο οποίος του καταλόγισε ότι φέρνει στο Κοινοβούλιο “κουτσομπολιά”.
Ο κ. Ανδρουλάκης, ξεκίνησε την ομιλία του καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι ήρθε να κάνει μαθήματα κοινοβουλευτικής παρουσίας και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ανέφερε: «Το ποσοστό που πήρατε μεταφράζεται σε 158 έδρες δεν σας δίνει το δικαίωμα να θέλετε να υπονομεύσετε τις Ανεξάρτητες Αρχές, να θέλετε να ελέγξετε τη Δικαιοσύνη διότι πολύ απλά φοβάστε το σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν σας επιτρέπει να απαξιώνετε κάθε δημοκρατική φωνή μέσα στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Μητσοτάκης, νομίζει ότι είμαστε οι “μιντιάρχες” που τον στηρίζουν, που όταν γράψουν κάποιοι δημοσιογράφοι κάτι που δεν του αρέσει απευθείας παίρνει τηλέφωνο”.
«Η αντιπολίτευση έχει ένα και μόνο ρόλο: Να αξιολογεί το έργο σας, να προτείνει, να κρίνει, διότι αυτό είναι η Δημοκρατία. Βεβαίως τα τελευταία χρόνια έχετε καλομάθει διότι υπήρχαν οι χρυσοί χορηγοί τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά» είπε.
Αφού καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «ενοχλήθηκε γιατί του καταθέσαμε μόνο μία ερώτηση» έθεσε το ερώτημα: «Γιατί λοιπόν δεν ήρθε να απαντήσει για να συζητήσουμε το κόστος κατοικίας που είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία;»
Σχετικώς με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ενώ η κυβέρνηση μιλά για διαφάνεια το θέμα παραμένει η αξιολόγηση και η επιλογή των προσώπων. «Η προεπιλογή γίνεται από Επιτροπή που κατά βάση είναι διορισμένη από τη ΝΔ και την εκάστοτε κυβέρνηση, έχετε έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ στην προεπιλογή. Και τελικά από μια κλειστή ομάδα βιογραφικών θα επιλέξει ο υπουργός. Άρα για ποια αξιοκρατία μιλάμε, ποιο ανοιχτό διαγωνισμό; Αυτό είναι μια πατέντα που πρέπει να κατοχυρώσετε. Κι επειδή το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Γενικής Γραμματείας έχει φαίνεται καλλιεργήσει και σχέσεις εμπορικών συναλλαγών με αφρικανικές χώρες και με όλα τα predator πουλήσατε την πατέντα σ’ αυτές γιατί οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν τέτοιου είδους αξιοκρατία» υπογράμμισε.
Αναφορικώς με τη Μέση Ανατολή ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήρθε στη Βουλή «να παραδώσει μαθήματα ιστορίας», «ωστόσο με αυτά που είπε φαίνεται πως ή δεν ξέρει ιστορία ή προσπαθεί να χαλκεύσει την ιστορία», διότι -προσέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- δεν εξηγείται πώς λέει από το βήμα ψέγοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, ότι ήταν εμπόδιο ώστε να αναγνωρίσει το Ισραήλ η Ελλάδα, ενώ είχαν αναγνωρίσει το Ισραήλ όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. «Μόνο που και πριν τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επί των ημερών του οποίου όλη η Ευρώπη είχε αναγνωρίσει το Ισραήλ και η Ελλάδα δεν το είχε αναγνωρίσει» σημείωσε και ρώτησε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ «Τι σημαίνει αυτό για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;».
«Είναι μεγάλη τιμή για το ΠΑΣΟΚ, για την ιστορία μας, για τον ανθρωπισμό μας, για το διεθνές δίκαιο που στάθηκε στο πλευρό του Γιασέρ Αραφάτ και του παλαιστινιακού λαού, που έχει περάσει τα πάνδεινα στη Μέση Ανατολή» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας πως δεν έχει καμία σχέση η PLO του Αραφάτ με τις φρικαλεότητες της Χαμάς.
Σχετικώς με την στάση που τήρησε η χώρα μας στο ψήφισμα του ΟΗΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού παρατήρησε ότι «ψηφίζουμε ψηφίσματα όχι για να κρατήσουμε ισορροπίες αλλά για να δείξουμε χαρακτήρα», καταλόγισε στην ΝΔ ότι η επιλογή της δεν είχε να κάνει με την ιστορία των επιλογών τής χώρας- «ήταν μια ειδική επιλογή» είπε και προσέθεσε πως «δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες επιλογές μετρώντας τα θύματα των αμάχων». «Πόσες χιλιάδες έπρεπε να σκοτωθούν στη Γάζα για να ψηφίσετε την ανθρωπιστική εκεχειρία;» διερωτήθηκε. Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε σαν άλλοθι το ότι δεν ψήφισαν οι ευρωπαϊκές χώρες (ενώ ψήφισαν οι χώρες της Μεσογείου) και κατέληξε: «Είχατε χρέος να ψηφίσετε και δεν το πράξατε».
Ο κ. Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είπε ενώ η ΝΔ ήταν αυτή που κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ «σαν φορομπήχτες, ενώ έβαλε φορολογία στους ισχυρούς» έρχεται τώρα και θεσπίζει οριζόντιο κεφαλικό φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ το τέλος επιτηδεύματος παραμένει μειούμενο. «Αυτή είναι η πολιτική σας και είναι πολιτική που απέτυχε, διότι η εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα να μην παίρνουμε οριζόντια μέτρα» είπε και αναρωτήθηκε γιατί δεν αξιοποίησε η κυβέρνηση όλες τις δυνατότητες να υπάρχει διασταύρωση στοιχείων και έλεγχοι ώστε να στοχευθεί η μεγάλη φοροδιαφυγή και ακόμη γιατί δόθηκε τόσες φορές αναβολή στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει τα στραβά μάτια» στις υπερχρεώσεις των τραπεζών με αποτέλεσμα να κερδίζουν εκατομμύρια «σε μια περίοδο που φτωχοποιείται ο ελληνικός λαός».
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία και δημιουργία παρακράτους. «Η αλαζονεία όμως έχει όριο. Ναι υπάρχει νωπή εντολή αλλά δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το τί έχει συμβεί στη χώρα με το παρακράτος που διαμορφώθηκε υπέρ του Μεγάρου Μαξίμου και στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να ψέγει τον πρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής από το βήμα της Βουλής; Αντί να ψέξει τον κ. Γεωργιάδη και τους βουλευτές του για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο κ. Ράμμος έρχεται κι ο ίδιος;» προσέθεσε.
Απαντώντας στις αναφορές του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, χθες από τη Βουλή, ότι ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ επιτρέπει να αιωρούνται υπόνοιες για το κύρος και την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ όταν χρησιμοποιεί επιχειρηματολογία για απόφαση της Ολομέλειας της Ανεξάρτητης Αρχής που δεν ήταν είναι γνωστή σε κανέναν, απάντησε πως δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να προσπαθεί κανείς να μετατρέψει το θύμα σε θύτη. «Είναι χαρακτηριστικό μιας καθεστωτικής νοοτροπίας» είπε και απευθύνθηκε στον κ. Βορίδη λέγοντας «σιγά την διαφορά από τα τσεκουράκια στην καθεστωτική νοοτροπία της σημερινής κυβέρνησης».
«Πού τα μάθαμε, λέει, κι έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις. Υπονοούμενα με δηλητήριο και συνομωσιολογίες του διαδικτύου. Διαβάζουμε Τύπο και βλέπουμε ειδήσεις. Εκεί τα μάθαμε. Όπως μάθαμε χθες το βράδυ από τους δημοσιογράφους ότι πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα predator από το προσωπικό του τηλέφωνο προς ισάριθμα θύματα. Πολύ πιθανόν κάποιο από αυτά να είναι ανάμεσά σας και πήραν φάκελο του Μενουδάκου και να μην λένε κουβέντα. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021. Το εορτολόγιο της θρησκευτικής μας πίστης μας οδηγεί στον Θανάση, τον Αντώνη, τον Φώτη ή τον Γρηγόρη. Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να είναι πίσω από την αποστολή αυτών των μηνυμάτων, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με την ακροδεξιά του Βελόπουλου και να πάτε τρεις η ώρα τη νύχτα, με υπογραφή του κ. Βορίδη, να αλώσετε την Ανεξάρτητη Αρχή» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε: «Περιμένουμε τη διερεύνηση αυτής της νοσηρής υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και όσες προσπάθειες κι αν κάνετε για συγκάλυψη θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να αποκαλυφθεί, όχι γιατί έχω εμμονή αλλά γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μου για ισονομία, κράτος δικαίου και δημοκρατία στην Ελλάδα».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ότι θα καταθέσει στη Βουλή σήμερα επίκαιρη επερώτηση για την «ανοχύρωτη Θεσσαλία», και θα ζητεί απαντήσεις για όλα από την κυβέρνηση.
Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης
Προφανώς κύριε πρόεδρε το να αισθανθείτε την ανάγκη να επανέλθετε στην χθεσινή επιχειρηματολογία σημαίνει ότι κάτι σας ενόχλησε είπε ο υπουργός Επικρατείας λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε: «Κονιορτοποιηθήκατε χθες από την ομιλία του πρωθυπουργού και αισθανθήκατε την ανάγκη να έρθετε να μας πείτε τα ίδια. Εάν θεωρούσατε ότι σας είχε πάει καλά η χθεσινή συζήτηση δεν θα ερχόσαστε για δεύτερο γύρο. Και τώρα επιζητάτε αυτόν τον δεύτερο γύρο».
Ειδικότερα, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης ο κ. Βορίδης είπε: «Παραπονεθήκατε γιατί ο πρωθυπουργός δεν είναι στη Βουλή. Σε μια Βουλή με συνολική λειτουργία περίπου δυόμισι μηνών ο πρωθυπουργός έρχεται ανελλιπώς σε συζητήσεις στα νομοσχέδια, σε διευρυμένες συζητήσεις που προκαλεί η αντιπολίτευση ή η κυβέρνηση και συνεπώς δεν νομίζω ότι σας έχει λείψει ο πρωθυπουργός. Τον εγκαλέσατε ότι δεν έρχεται να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που του καταθέτετε και σας απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που τον εγκάλεσε δεν έχει καταθέσει ούτε μια επίκαιρη ερώτηση και τον εγκαλέσατε και εσείς που του έχετε καταθέσει μία! Και επειδή δεν ήρθε σε αυτή τη μια εκείνη την Παρασκευή να απαντήσει, λέτε ότι ο πρωθυπουργός δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή. Γι’ αυτό έρχεστε σήμερα (εν. εκ νέου στην Ολομέλεια)».
Σχετικά με τις επικρίσεις του κ. Ανδρουλάκη για τη στάση της κυβέρνησης στον ΟΗΕ, ο κ. Βορίδης είπε: «Η απάντηση είναι μια και απλή. Θα περιλαμβάνει αυτό το ψήφισμα έστω και μια αναφορά καταδίκης της πράξεως της Χαμάς ή όχι; Όλο αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στη Μ. Ανατολή είναι μια απρόκλητη επίθεση του Ισραήλ; Αυτό λέτε. Γιατί εκείνο που είπαμε είναι να γίνει αποδεκτή η τροπολογία η οποία αναφέρεται σε καταδίκη των τρομοκρατικών ενεργειών της Χαμάς και μετά βεβαίως να συζητηθεί το θέμα της ανθρωπιστικής εκεχειρίας. Εσείς, τι λέτε, ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναφορά στην Χαμάς; Και αυτό που συμβαίνει στην περιοχή είναι χωρίς αιτία; Αυτό είναι η στάση χαρακτήρα, όχι η δική σας, η στάση χαρακτήρα είναι που δεν δέχεται να αφαιρέσει το αίτιο από αυτό που συμβαίνει. Που θέλει το ψήφισμα του ΟΗΕ να καταδικάζει την τρομοκρατία της Χαμάς και να μην συντασσόμαστε ως εξωτερική πολιτική με εκείνα τα κράτη τα οποία δεν αναγνωρίζουν την Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση και δεν αναγνωρίζουν τις άθλιες πράξεις της ως πράξεις τρομοκρατίας. Και εσείς θέλατε να συνταχθούμε με αυτές τις χώρες; Αυτή είναι η άποψή σας; Αλλά και αυτό εξηγήθηκε κατά τη χθεσινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό»
Ο κ. Βορίδης απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Ανδρουλάκη για τις φορολογικές επιλογές της κυβέρνησης είπε ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών και αναρωτήθηκε «σας φαίνεται πάρα πολύ λογικό οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά ποσοστό 70% να δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά του ανειδίκευτου εργάτη;», προσθέτοντας: «Για εσάς ως σοσιαλιστικό κίνημα αυτό σας φαίνεται λογικό; Αυτή είναι η πραγματικότητα; Να υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν αυτά τα χαμηλά εισοδήματα και λαμβάνουν και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και την επιδοματική πολιτική; Και όταν ερχόμαστε να το αντιμετωπίσουμε να μας λέτε ότι έχετε διαφωνία με την κατεύθυνση για το φορολογικό τεκμήριο που παρέχει περιθώριο πενταετίας για τους νέους επαγγελματίες; Και έχει πρόβλεψη για μείωση του τέλους επιτηδεύματος; Αυτή δεν είναι ορθή φορολογική μεταρρύθμιση για εσάς; Και αυτή είναι η στάση του κόμματός σας;»
Αναφορικά με τα θέματα Κράτους-Δικαίου που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός του είπε «πως κάθε φορά που κάποιος δυσκολεύετε με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσω ξαφνικά υπάρχει μια ανάμνηση στο 1980, πάμε πίσω 40 χρόνια» σημειώνοντας ότι αυτό «δείχνει μεγάλη αμηχανία καθώς έχουν υπάρξει πολλές Βουλές, πολλές διεργασίες και έχουν γίνει πολλά πράγματα από τότε».
Ο υπουργός ανέφερε στον κ. Ανδρουλάκη πως «χαίρομαι που κόπτεστε για το κράτος δικαίου και είμαστε μαζί σας, όπως όλοι» αλλά προσέθεσε πως «θέλω να κάνουμε κάποιες καθαρές εξηγήσεις: κράτος Δικαίου με αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρχει».
Ειδικά για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Βορίδης ρώτησε «θεωρείτε ότι η Δικαιοσύνη δεν κάνει σωστά τη δουλειά της; Θέλετε εσείς να της πείτε πώς θα την κάνει; Θέλετε να της υποδείξετε τον τρόπο; Θέλετε μήπως να της πείτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κρίσης της;» και προσέθεσε: «Εμείς λέμε ότι η υπόθεση αυτή είναι στη Δικαιοσύνη, ευχόμαστε την ταχεία διαλεύκανσή της. Στηρίζουμε τη Δικαιοσύνη σε ό,τι χρειάζεται και αναμένουμε την κρίση της. Εσείς θέλετε κάτι άλλο επί αυτού ή είστε μαζί μας; Ή αυτό που θέλετε είναι να προκύψει κάτι συγκεκριμένο από αυτή τη διερεύνηση της Δικαιοσύνης; Και αυτό είναι το κράτος δικαίου; Έτσι το καταλαβαίνετε;». Τόνισε ότι «σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις έχει νομολογήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι οφείλουν οι πολιτικοί να απέχουν από οποιαδήποτε εμπλοκή ή και δήλωση, διότι αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος της χειραγωγήσεως» και προσέθεσε πως «εμείς περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης και την σεβόμαστε»
Για την υπόθεση της ΑΑΔΕ ο κ. Βορίδης απάντησε: «Μας είπατε κ. Ανδρουλάκη πως ο πρωθυπουργός εμέφθη τον κ. Ράμμο (πρόεδρο της ΑΑΔΕ). Ένα πράγμα περιμένουμε από τον κ. Ράμμο να μας κατονομάσει τα πολιτικά, τα κυβερνητικά πρόσωπα, της ΝΔ ή τα όποια… τον απείλησαν και τον ενόχλησαν. Μπορεί να μας τα πει; Εμείς δεν περιμένουμε κάτι άλλο. Διότι όταν ένας άνθρωπος με την περιωπή και το κύρος του κ. Ράμμου βγαίνει και λέει κάτι τέτοιο όλοι περιμένουμε να ακούσουμε ονόματα. Ποιος τον πήρε τηλέφωνο και τι του είπε;»
Αναφορικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης για το διαδίκτυο και περί συνομοσιολογιών ο υπουργός είπε ότι «εγώ δεν λέω τίποτα για αυτά, εγώ περιμένω από το ΠΑΣΟΚ μια καθαρή απάντηση». «Πράγματι ήταν γνωστό δια του Τύπου ότι επίκειτο μια συνεδρίαση της ΑΑΔΕ με θέμα την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές. Ερώτηση, η Ολομέλεια της Αρχής είχε πάρει απόφαση για το θέμα αυτό; Όχι. Την ξέρατε την απόφαση της Ολομέλειας; Όχι. Δέχομαι ότι δεν την ξέρετε, βλέπετε πόσο καλόπιστος είμαι, αλλά αφού δεν την ξέρετε εσείς, δεν την ξέρουμε και εμείς, δεν την ξέρει κανένας. Σεβόμαστε στην ακεραιότητα της Αρχής, περιμένουμε να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Αρχής, να πάρει όποια απόφαση θέλει» προσέθεσε και αναρωτήθηκε: «Η Ολομέλεια έχει αυξημένη κύρος όταν συνεδριάζει με μέλη που έχουν ενεργή θητεία ή με μέλη που η θητεία τους έχει λήξει; Ποια είναι καλύτερη -λέω εγώ- περίπτωση να έχουμε μια απόφαση από μέλη που η θητεία τους έχει λήξει ή με μέλη που έχουν ενεργή και έγκαιρη θητεία για όλα αυτά τα μεγάλα και εκκρεμή θέματα;»
Σχετικά με τα νέα μέλη της ΑΑΔΕ παρατήρησε ότι το ΠΑΣΟΚ αλλά και κανένα άλλο κόμμα δεν εξέφρασε, όταν γνωμοδότησε η Επιτροπή της Βουλής για την ακαταλληλότητά του, καμία αντίρρηση για την ακεραιότητα των προσώπων που τοποθετήθηκαν και κατέληξε λέγοντας ότι με αυτούς τους ισχυρισμούς που προβάλλονται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτό που κάνουν είναι να «καταρρακώνουν το κύρος της Ανεξάρτητης Αρχής. Και την μετατρέπουν σε μέρος της πολιτικής αντιδικίας». Ο δρόμος αυτός, είπε ο κ. Βορίδης είναι «ολισθηρός» και υποπίπτετε «στο σφάλμα του ζητημένου» και αυτό δεν είναι κράτος δικαίου.
Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι «εγώ δεν χρησιμοποίησα ότι έχετε πει εσείς κανένα κουτσομπολιό καμία συνωμοσιολογία. Αλλά εσείς πολιτικός αρχηγός που έρχεστε και μας λέτε για κάποιο Θανάση ή Γρηγόρη… που έστειλε κάτι … που έγραψε ένα δημοσίευμα… Αυτά δεν είναι κουτσομπολιά; Αυτά είναι αποδεδειγμένα γεγονότα που λέγονται από τη Δικαιοσύνη; Και έρχεστε και μας τα λέτε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και με εγκαλείτε πως εγώ κουτσομπολεύω; Με συγχωρείται, μεγαλύτερη “κουτσομπόλα” από αυτό που ακούσαμε προηγουμένως εγώ δεν έχω ακούσει στη Βουλή. Αναπαραγωγή φημολογιών, ισχυρισμών, που είναι όλα αναπόδεικτα, χωρίς μια συγκεκριμένη βάση. Εάν υπάρχει οτιδήποτε ας πάει να ελεγχθεί στη Δικαιοσύνη και ας μην απασχολεί το έργο του Κοινοβουλίου».
Ανταπάντηση Νίκου Ανδρουλάκη
«Πολλές φορές το θράσος μετατρέπεται σε επάγγελμα» ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη μόνο με κυβέρνηση ΝΔ. «Έτσι όπως σας άκουσα θα μας πείτε να ζητήσουμε συγγνώμη για τις υποκλοπές» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Βορίδη. Συνέχισε λέγοντας πως δεν «μπήκαμε εμείς σε αυτή την περιπέτεια να μας ενημερώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αυτά που έστησε το παρακράτος στο Μέγαρο Μαξίμου»
«Ο διεθνής Τύπος είναι κουτσομπολιά; Η “Καθημερινή” είναι κουτσομπολιά; Το παρακράτος των social media -και στήσατε εσείς- αυτό είναι το κουτσομπολιό. Οι υπογραφές των έγκριτων δημοσιογράφων και διεθνών μέσων που επικαλούμαι είναι το κουτσομπολιό; Να βάζετε και να συγκρίνετε έγκριτους δημοσιογράφους με την Ομάδα Αλήθειας;» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος με το ψήφισμα του ΟΗΕ, «εκθέτοντας την ελληνική διπλωματία», και να αφήσει τις θεωρίες περί ανοχής στη Χαμάς, γιατί δεν θα βρει ιστορικά τέτοια ανοχή στη δημοκρατική παράταξη.
Αντ. Π – Ι.Α.