Το μεγαλύτερο λάθος, που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου, είναι να φοβάσαι συνεχώς ότι θα κάνεις λάθος. Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας

Ανοιχτές στο κοινό διαλέξεις για τον αντίκτυπο της Τεχνητή Νοημοσύνης στην καθημερινότητα

8 Απριλίου, 2024

 

Την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε διάφορους τομείς της γνώσης και της καθημερινότητας θα εξηγήσουν στο ευρύ κοινό καταξιωμένοι ειδικοί και ακαδημαϊκοί.

Πρόκειται γα τον κύκλο διαλέξεων, με θέμα «Ο αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης σήμερα και αύριο», που διοργανώνει το Εργαστήριο Γλωσσολογίας LingLab του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με στόχο να αποκτήσουν οι πολίτες μία ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο η Τεχνητή Νοημοσύνη διαμορφώνει το παρόν και επιδρά στον σχεδιασμό του μέλλοντος.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω zoom, και είναι ανοιχτές για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες και τις ώρες των διαλέξεων, τις περιλήψεις, τα βιογραφικά των ομιλητών και τη συμμετοχή του κοινού, είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο: https://aiimpact.web.auth.gr/. Οι διαλέξεις αφού ολοκληρωθούν θα αναρτηθούν στο youtube και θα κοινοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης.

Η επόμενη διάλεξη θα δοθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 12.00, από τον αν. καθηγητή του Τμήματος ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Νικόλαο Πιτσιάνη.