Αμνηστία: Η μεγαλοψυχία του κράτους απένταντι σε παρανομούντες των οποίων η τιμωρία θα είχε μεγάλο κόστος. - Ambrose Bierce, 1842-1914, Αμερικανός συγγραφέας

Ανησυχεί για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης-Χαρακτηρίζει “κορυφαία” τη μάχη των ευρωεκλογών

6 Νοεμβρίου, 2023

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς, όπως είπε υπάρχουν “κοκόρια” και από τις δύο πλευρές, που “εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως και με δηλώσεις τους δημιουργούν τοξικό κλίμα”, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Αρβανίτης.

“Υπάρχει μια αντάρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλύτης των εξελίξεων είναι ο Στέφανος Κασσελάκης”, είπε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης και σημείωσε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει η ωριμότητα των στελεχών, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία και στη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος για το τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του, όταν ακούνε άλλους να λένε”εμείς θα τους διαγράψουμε” και άλλους να απαξιώνουν με τοποθετήσεις “έξω από τα όρια” τον πρόεδρο του κόμματος.

Για τον εαυτό του δήλωσε πως δεν συμμετέχει σε καμιά εσωκομματική ομάδα και θεωρεί “αδιαπραγμάτευτο και αδιαμφισβήτητο” το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τάχθηκε υπέρ των συγκλίσεων και κοινών μετώπων στον προοδευτικό χώρο, αλλά για την πρόταση να γίνουν ένα κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως “το να γίνουν ένα, σημαίνει κανένα”.

Σχετικά με τις ερχόμενες εκλογές τις χαρακτήρισε “κορυφαία μάχη, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για τη δυναμική που θα έχει η ευρωπαϊκή Αριστερά στην κρίσιμη πενταετία που θα ακολουθήσει σε ότι αφορά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με ευρωπαϊκό πρόσημο και επειδή θα κρίνουν το μέλλον του να τις δώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ειπωθεί, εκ των υστέρων, ότι υπονομεύθηκε η εκλογική αυτή μάχη.

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στην αυριανή πρώτη επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στις Βρυξέλλες και είπε ότι ζήτησε από τους νυν ευρωβουλευτές του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Για το έργο του στο Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Αρβανίτης είπε ότι θεωρεί σημαντική τη συνεισφορά του στη διαπραγμάτευση για το προσφυγικό, στην καθιέρωση του ευρωπαϊκού μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να πηγαίνει στους εργαζόμενους μέρος της υπεραξίας που βγάζουν τα ρομπότ και στην παραμονή “στεγνών” θεραπευτικών προγραμμάτων.

Νίκος Ρούμπος