Σε μια κοινωνία που είναι δομημένη λάθος, ο οίκτος δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Friedrich Durrenmatt, 1921-1990, Ελβετός θεατρ. συγγραφέας

Aν Ινταλγκό: «Θα κολυμπήσω στο Σηκουάνα μετά τις 14 Ιουλίου»

19 Ιουνίου, 2024

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό υποσχέθηκε σήμερα (19/6) ότι θα κολυμπήσει στον ποταμό Σηκουάνα μετά τις 14 Ιουλίου, μετά τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.
«Αποφασίσαμε να μην το κάνουμε κατά τη διάρκεια των εκλογών και μετά την Ημέρα της Βαστίλης», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Το Παρίσι εργάζεται για τον καθαρισμό του Σηκουάνα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κολυμπήσουν ξανά σε αυτόν, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 1900.
Η Ινταλγκό είπε τον Ιανουάριο ότι θα κολυμπούσε στον Σηκουάνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Τον περασμένο μήνα, είπε στο «Reuters» ότι στόχευε τις 23 Ιουνίου, όταν ολόκληρη η πόλη θα γιορτάσει τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως πιθανή ημερομηνία, αλλά οι εκλογές άλλαξαν το χρονοδιάγραμμα. 
Ο Πιερ Ραμπαντάν, ο αντιδήμαρχος για τον αθλητισμό, κολύμπησε ήδη στον Σηκουάνα το περασμένο καλοκαίρι. «Ο Πιερ κολύμβησε ήδη στον Σηκουάνα και είναι ακόμα ζωντανός», είχε πει η Ινταλγκό. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στον Σηκουάνα θα διεξαχθούν αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και τριάθλου.
 Επίσης η Δήμαρχος της γαλλικής πωτεύουσας δήλωσε σήμερα (19/6) ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό που θα ταξιδεύψουν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα δεν θα πρέπει να ανησυχούν από την άνοδο του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος National Rally (RN), που τώρα προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές.
 «Καθώς η ακροδεξιά είναι προ των πυλών της εξουσίας μπροστά από τους Ολυμπιακούς Γκανές, θέλω να πω στους φίλους μας από το εξωτερικό που ανησυχούν ότι το Παρίσι είναι ένα μέρος όπου θα συνεχίσουμε να αναπνέουμε δημοκρατία», τόνισε η Αν Ινταλγκό. 
 

 Α. Βαζογιάννης